CiddiGazete- 16 Kasım'da İyi Parti'den çıkartılan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, haberiniz.com'a röportaj verdi.

İyi Parti'deki süreci değerlendiren Ümit Özdağ, ilginç açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugünkü görüşmesini değerlendiren Ümit Özdağ, sert ifadeler kullandı.

"ÜMİT ÖZDAĞ'I BİTİREN VİDEO!"

Gün içinde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

- Bugün ilginç bir gün. 2011 seçimlerinde FETÖ’nün Milliyetçi Hareket Partisi’ne büyük bir operasyon yaptığı günlerde Star Gazetesi'nde bana operasyon düzenlemeye kalkan ve şimdi 22 buçuk sene ceza aldıktan sonra yurtdışına kaçan FETÖ’cü casus Cevheri Güven internetten "Ümit Özdağ’ı bitiren video" başlıklı bir yayın yaparken, Akşener ve Kılıçdaroğlu da bana saldırdılar.

- Çok açık söylüyorum. Her iki genel başkan da Türk halkına ve seçmenlerine doğru söylemiyorlar.

- Akşener, bu konuyu siyasal stand-upçılık ile aşabileceğini zannediyorsa yanılıyor.

- Öncelikle Millet İttifakı'nın bir anayasa taslağı olduğunu, bu taslağın Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu tarafından hazırlandığını Cumhuriyet Gazetesine, Sözcü Gazetesi'ne ve Tele 1 TV'ye Haziran 2018’de açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

- Prof. Dr. Kaboğlu ise anayasa çalışmalarına HDP’nin de alındığını ve bundan dolayı çalışmaların "mahrem" ve "kamuoyunun gözünden uzakta" yapıldığını yazılı ve görsel medyaya bir çok kez açıklamıştır.

- Ayrıca İbrahim Kaboğlu, TBMM’deki odasında bana anayasa taslağını veya -sizin de ifade ettiğiniz gibi- kendi ifadesiyle çerçeve dediği üç bölüm toplam 30 sayfadan oluşan metni vermiştir.

- Hal böyleyken ben, Kılıçdaroğlu ve Kaboğlu’nun açıklamalarından hareketle, İyi Parti genel başkanı Meral Akşener’e şu soruları sordum:

- "Neden partinin yetkili kurullarına sormadan bu çalışmalara katılması için önce Nuri Okutan’ı, sonra Ahmet Erozan’ı yolladınız?

- Neden sizin de yakın dostunuz olan hukukçu bir milletvekili arkadaşımız anayasa toplantılarından haberdar olup, size "Hukukçu benim. Neden ben katılmıyorum?" diye sorduğu zaman bu arkadaşımıza "Sen onlarla aynı masada oturmazsın" cevabını verdiniz.

- Bu arkadaşımızın Türk milliyetçisi olduğunu bildiğiniz için HDP’liler ile masaya oturmayacağını bildiğiniz için mi?”

- Özetle; Ümit Özdağ’ın varlığını iddia ettiği bir anayasa çalışması, taslağı, çerçevesi değildir söz konusu olan.

- Bu anayasa taslağının veya çerçevesinin varlığını açıklayanlar İbrahim Kaboğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

- Ben bir Türk milliyetçisi olarak HDP’liler ile oturarak anayasanın 2. ve 3. maddelerinin değiştirilmesinin ve Türkiye’nin 25 idari özerk bölgeye bölünmesinin hesabını soruyorum.

AKP İLE DE ANAYASA GÖRÜŞMESİ OLDU MU?

- Akşener’in gerçekleri istediği gibi gösterme konusunda mahir olduğunu, kendisiyle kısa bir süre çalışan herkes bilir.

- "Anayasa çalışması 1.5 ay sürmüş" diyor.

- Oysa Kaboğlu, "Dört ay sürdü" açıklamasını yapmış.

- Taslağın veya çerçevenin üzerinde de tarihler yazılı.

- Öte yandan ben AKP ile İYİ Parti’nin birlikte anayasa taslağı yazdığını hiç iddia etmedim.

- Akşener bunu da çarpıtarak aşmak istiyor.

- Benim basın toplantısında ve sonra Habertürk TV’de söylediğim şu:

- İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz Ankara’da değişik yerlerde AKP ile anayasa yaptıklarını ve kendisinin Ömer Çelik’in başkanlığında bir komitede çalıştığını söylüyormuş.

- Bu doğru mu diye sordum.

- Söylediğini biliyorum da doğru söyleyip söylemediğinden emin olmadığım için sordum bu doğru mu diye.

- Ömer Çelik konuyu nedense üzerine alındı ve terbiyesiz bir cevap verdi.

- Ömer Çelik’i yüksek lisans öğrencim olduğu günlerden tanırım.

- Dersimden kalmıştı.

- Daha fazlasını bence o zat ile ilgili söylemeye gerek yok.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ BUNUN HESABINI SORMAYA DEVAM EDER"

Meral Akşener'in "anayasa çalışması"yla ilgili sorulara bugünden sonra cevap vermeyeceği açıklamasını değerlendiren Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

- İyi Parti’nin takdiridir ancak İyi Parti’ye gönül veren, oy veren Türk milliyetçileri bunun hesabını sormaya devam edeceklerdir.

- Hazırlanan anayasa taslağı bir Türk değil, "Türkiyeli" anayasasıdır.

- Buğra Kavuncu da Bursa’da 30 Ağustos’taki kutlamada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un bütün "Türkiyelilerin bayramı" olduğunu söylüyor.

- Anlamak isteyen anlar.

"AKŞENER'LE KAVGAMIZ YENİ DEĞİL"

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meral Akşener'le "fikri kavga"nın İyi Parti öncesine dayandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

- İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener ile benim aramda Türk milliyetçilerinin ve Türk milliyetçiliğinin ideolojik, politik ve kadro anlamında tasfiyesi konusunda bir çatışma yaşanmaktadır.

- Bu kavga yeni bir kavga değil. İyi Parti’nin kuruluşu öncesinde başlamıştır.

- Ben Türk milliyetçiliğinin iktidara taşınması için bir mücadele içindeydim.

- Meral Akşener’i destekleyen il ve ilçe başkanları da Meral Akşener’i Türk milliyetçiliğini iktidara taşınması için desteklediler.

- Ancak Meral Akşener, ne MHP Genel Başkanlığı mücadelesini ne İyi Parti’de Türk milliyetçiliğinin iktidara taşınması mücadelesini vermedi.

- Daha açık bir şekilde ifade edersek; Akşener Kasım 2015 seçimlerinde "Sayın Bahçeli tarafından milletvekili adayı gösterilseydim genel başkanlığa aday olmazdım" açıklamasını yaparak, bu konuya kendisi açıklık getirmiş; bir ülkü değil, kişisel bir iktidar mücadelesi verdiğini ortaya koymuştur.

"CUMHURBAŞKANI OLMA HIRSI"

- Siyaseti bir fikir, ülkü değil, kişisel ihtiraslar ile yapınca girdiğiniz ilişki ve oturduğunuz masada da ilke olmuyor.

- Nitekim, Akşener’i İyi Parti yetkililerinin bilgisi dışında gizlice HDP ile anayasa taslağı yapmak için masaya oturmaya sevk eden de cumhurbaşkanı olma hırsı oldu.

İYİ PARTİ'DEKİ TASFİYE SÜRECİ

Özdağ, İyi Parti'de yaşandığı iddia edilen "tasfiye" süreciyle ilgili de isim vererek değerlendirmelerde bulundu.

MHP'deki kongre süreciyle başlayan çalışmalarda yer alan isimleri sayan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

- Akşener ile hareket eden Türk milliyetçileri adım adım etkisizleştirildi.

FETÖ DAVALARINI ALAN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KİM?

- Bütün Türk milliyetçilerinin tanıdığı, teğmenliğinden generalliğine kadar ülkücü kimliğini gizlemeyen, Yörük Ali Paşa adı ile bilinen ve FETÖ zindanlarında 3 seneden fazla yatan Ali Aydın Paşa gitti, yerine Giresun’da FETÖ davalarını alan Avukat Ünzile Yüksel, STK’lardan sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

- Ülkücü camianın en sevilen isimlerinden Prof. Dr. Sezgin Çelik bugün parti dışında.

- Oysa Çelik, Akşener ile ilk yola çıkanların başında geliyordu.

- Akşener’in Anadolu’da dolaşmasını ülküdaşları ile mümkün kılan Ali Dinçer Çolak, sekizinci sıradan aday gösterildi.

- Ve Akşener, bir başka kişi için sekizinci sıradan aday göstermediğini, çünkü bunun hakaret anlamına geleceğini ifade etti.

- Yani Ali Dinçer Çolak’a kendince hakaret ederek tasfiye etti.

- Akşener’i destekleyen il başkanlarının öncülerinden; Ragıp Özkan, Afyon eski Belediye Başkanı Hayrettin Barut, Türkiye Şeker Fabrikaları eski Genel Müdürü, ülkücü hareketin tanınmış isimlerinden Seyit Yücel, Erzurum MHP eski milletvekili Cezmi Polat, İstanbul’da ülkücü hareketin önemli isimlerinden İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Avukat Uğur Tarhan adım adım tasfiye edildi.