İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, önceki gün kişisel Twitter hesabından Günboyu gazetesinden Durmuş Ali Özyiğit’in köşe yazısını paylaşmıştı. Söz konusu yazıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerel seçimlere ilişkin olarak, “Bizi mülteci sorunu bitirdi” ifadelerini kullandığı ileri sürülmüştü.

Bunun üzerine Bakan Soylu kişisel Twitter hesabından söz konusu yazı ile ilgili iki mesaj paylaştı.

İlk mesajında, "Yalan at, izi kalsın" mantığı ile kaleme alınan, ahlaksız, dedikodu ve iftiraya dayalı yazıyı yazan ve yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diyen Soylu ikinci mesajında Ümit Özdağ’ı hedef alarak, “Bir medya zararlısıyla bir insan zararlısı yalanlarda bir araya gelmişler, iftiralarla garibanlar üzerinden siyaset devşiriyorlar. Hiçbir şeye üzülmüyorum da arada Profesörlük ünvanının saygınlığına halel geliyor ona üzülüyorum” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özdağ, Bakan Soylu’nun bu açıklamaları üzerine, “Ankara ve İstanbul'da peşime taktığın polisleri çek, gel kimin Türkiye'ye zarar verdiğini Tv'de halkın önünde tartışalım. Benimle tartışmak cami avlusunda vatandaş kandırmaya benzemez” cevabını verdi.