CiddiGazete- Çin Parlamentosu'nun internet sitesinden duyurulan habere göre artık Türkiye, topraklarında bulunan ve Çin'in "terörist" diye tanımladığı Uygur Türkleri'ni iade edecek.

ÇAVUŞOĞLU İLE WANG Yİ GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, 14 Aralık'ta telefon görüşmesi yapmıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, görüşmede Wang, her iki tarafın da terörle mücadele konularında çifte standarda karşı çıkması gerektiğini söylemiş, Çavuşoğlu da kimsenin, Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar vermesine göz yummayacaklarını belirtmişti.

Türkiye'nin Çin ile halihazırda bir adli yardım anlaşması var. Xinhua Haber Ajansı, Çin'in 81 ülke ve bölgeyle 169 iade anlaşması ve adli yardım programı olduğunu bildirmişti. Ayrıca Çin'in Pakistan ve Afganistan gibi bölge ülkeleriyle de benzer iade anlaşmaları imzaladığı bildirilmişti.

ÜMİT ÖZDAĞ TEPKİ GÖSTERDİ

İstanbul Milletvekili Prof Dr. Ümit Özdağ, Çin'le yapılan anlaşmaya tepki gösterdi.

Ümit Özdağ yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Uygur Türkleri'ni Çin'e iade etmek yerine, IŞİD'çi teröristleri Suriye'ye iade edin!" dedi.