CiddiGazete- Geçen 10 Kasım'da Atatürk'e ağır hakaretler eden ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk tarafından Meclis kürsüsünden eleştirilen Sait Dağdaş, şef olarak görev yaptığı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki işinden uzaklaştırıldı.

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk

ZİYARETÇİ KARTINI AKP'Lİ VEKİLLERDEN ALMIŞ

AKP'li milletvekillerinden aldığı ziyaretçi kartıyla TBMM'ye giren Sait Dağdaş, Yasin Öztürk'ün makamına gidip, kendisi için Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmayla ilgili, "O sözleri sana iade etmeye geldim" dedi. Gerilen ortamda Öztürk de makamında kendisine hakaret eden Dağdaş'ı önce kovdu, direnince de etkisiz hale getirdi.

Atatürk düşmanı Sait Dağdaş, kendisiyle aynı dili kullanan Akit Gazetesi'ne sığınarak masum olduğunu ve saldırıya uğradığını savundu!

ATATÜRK'E HAKARET ETMEMİŞ!

Hayatı boyunca kimseye küfür ya da hakaret etmediğini söyleyen Dağdaş, "Denizliliyim ve Denizlili milletvekilleri ile görüşmek üzere Meclise gitmiştim. AK Partili bazı vekillerin ziyaretine gittikten sonra, Öztürk'ün danışmanından da randevu istedim. O da görüşebileceğimi söyledi" dedi.

ÖN YARGISINI KIRMAK İSTEDİM!

Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın çarpıtıldığını iddia eden Dağdaş, "İYİ Partili Yasin Öztürk de paylaşımımdaki ifadeleri çarpıtarak TBMM kürsüsünde hakkımda konuşmuştu. Beni kastederek 'Bu ülkede yediğin ekmekler boğazında kalır' demişti. Onu makamında ziyaret etme amacım, hakkımdaki önyargısını kırmak ve tanımadan çok ağır hakaretler ederek hakkımda oluşturduğu algının yanlış olduğunu kendisine de göstermekti" diye konuştu.

"ÇAY İÇER MİSİNİZ?" DİYE SORDU

Sait Dağdaş olayı şöyle anlattı: "İçeriye girdim ve selam vererek ismimi söyledim. 'Çay içer misiniz?' dedi. Niyetli olduğum için istemediğimi ifade ettim. İlk önce beni tanıyamadı. Meclis kürsüsünde hakkımda yaptığı konuşmayı hatırlatınca ancak beni tanıdı. Ona şunları söyledim:

Benim için, 'Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'te yediğin ekmek zehir zıkkın olsun' demiştiniz. Biz vatanımızı seven insanlarız. Annemin amcası Çanakkale şehididir. Ben bulunduğum mevkide aziz milletimize hizmet ediyorum. Aldığım maaş da anamın ak sütü gibi helaldir. Bu söylediğiniz sözü hak etmiyorum ve size iade ediyorum.

Yasin Öztürk ise; 'Ulan şerefsiz' diyerek bir anda üzerime saldırdı. Kapıda duran danışmanı da çağırdı ve danışman da içeri geldi. Kapıyı kilitleyerek beni darp ettiler."

Darp raporu aldığını vurgulayan Dağdaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Olaydan sonra darp raporu aldım. Kafatasımda çatlak çıktı. Vurdukları yumruklar ve tekmeler sebebiyle burnum, kulağım ve kafatasım kanadı. Elbiselerim kan içinde kaldı."