CiddiGazete- Alparslan Türkeş Vakfı'nın Ankara'da düzenlediği "Alparslan Türkeş'in 104. doğum günü" etkinliği, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ'un yanında getirdiği yaklaşık 30 kişilik bir grup tarafından basıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan isimlerden Şevket Bülend Yahnici, telefonla bağlandığı Halk TV yayınında olayları ve konuyla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımlarını değerlendirdi.

Başbuğ Türkeş'in, "Uykularım kaçar, kalkar cenabı Hakk'a sığınır, ruhları için dualar okurum. Ercüment'im gelir aklıma; mezar bile dar gelmişti yavruma. Mezara sığmamıştı. Allah (C.C) hepsinden razı olsun, mekânları cennet olsun" dediği ülkücü şehit Ercüment Yahnici'nin ağabeyi olan Şevket Bülent Yahnici, özetle şu ifadeleri kullandı:

- Bugün Ankara'da Alparslan Türkeş Vakfı'nın düzenlemiş olduğu "doğumunun 104. yılı toplantısı" bir grup tarafından basıldı.

- Aslında bu olayın haber haline gelmesi ve yaygınlaşarak yayılması, bizim isteyeceğiniz bir husus değildir. Mensubu olduğumuz camianın ve Türk milliyetçiliğinin böylesine çirkin bir olayla anlatılmasını da istemezdik. Ancak, konunun haberleşmesi, medyada, sosyal medyada yazılıp çizilmesi üzerine bazı gerçekleri dile getirme zarureti doğdu.

- Doğum tarihinin 1979 olduğunu öğrendiğim bir kişi ki, kendisini yolda görsem tanımam, (1979'da evime ve şahsıma üç saldırı vuku buldu. Üçüncüde kardeşim şehit olmuştu; 25 yaşındaydı) yani 1979'da ana karnında cenin olan bu arkadaşın bir mesajı, evvelsi gün paylaşıldı.

- Türkeş'i anma toplantısının yapılmasını ve konuşmacıları hedef alan bir paylaşımdı...

- Diğer iki arkadaşımla ilgili paylaşılan şeyler de saçma sapandı. Türkeş'in vefatında Teşkilat Başkanı olan (sonra genel başkanlığa vekalet etti ve rahmetlinin ailesine damat oldu) arkadaşımız ile diğer konuşmacı dostumuz (Ali Uzunırmak) için doğru olmayan suçlamalar söz konusu idi. Ali bey İyi Parti üyesi olmadı. Kaldı ki gitse ne olacak? Gitmeyenleri zaten ihraç etmiyor musunuz? Üstelik şu anda MHP'yi 40 parti dolaşanlarla yönetiyorsunuz.

- Benimle ilgili ise mezar ziyareti yapmamam komik ve saçma sapan beyan. Bu iddiaya eşimle gülüyorum. Kayınpederimin kabrini ziyaret edip etmemem kimi ilgilendirir? Üstelik de böyle bir şey yok. Her ziyarette mezarlığa ziyarete geldik diye çentik mi açmamız lazım!

- Türkeş'i anmak için bir etkinlik yapıldı. Siz neden Türkeş'i anmadınız, böyle bir etkinlik yapmadınız?

- Toplantı başladı, İstiklal Marşı okundu, saygı duruşu yapıldı, Kur'an okuyan hoca "Fatiha" dedi.

- Eller duaya kalkmışken, içeriye girip "MHP'den geliyoruz" diyerek ilk sıraya doğru saldırı başladı.

- Bayraklar yere atıldı, Türkeş'in fotoğrafları parçalandı.

- 12 Mart evveli Genç Ülkücüler Teşkilatı ve Ülkücü İşçiler Birliği Başkanlığı yapan Salih Beye çullandılar.

- Polis, salona girip saldırıyı önleme gayreti göstermedi. Ancak salondakiler baskıncıları dövmeye başlayınca dayak yiyenleri korumak ve salimen çıkışlarını sağlamak için müdahil oldu.

- Görevli bir polis şefine neden müdahale etmediklerini sorduğumda, "Biz bu işe karışmayız" dedi. Arkadaşlarımız yarın hastane raporlarıyla birlikte savcılığa ve polise başvuru yapacaklar ancak diğer saldırı olaylarında olduğu gibi bundan da bir şey çıkmaz.