CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Star TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyaset dilinin sertleştiğini söyleyen Yavaş, geçtiğimiz günlerde duvar yazıları ile yapılan provokasyonun benzeri bir çalışmanın da sosyal medyada yürütüldüğünü ifade etti.

Anketlerde açık ara önde olduğunu ve Ankaralılar'ın kararını verdiğini söyleyen Mansur Yavaş şöyle konuştu:

"Mansur Yavaş’ın ne olduğunu herkes biliyor. Geçmişimizi hiçbir zaman inkar etmedik. Ankara’nın 25 yılı boşa gitti. Sorunları çözümsüz hale gelen Ankara için bir araya geldik ve aday olduk. Referandum döneminde muhalif tutumumuzu devam ettirdik.

2014 seçimleri şaibeliydi. AKP, MHP, İYİ Parti ve CHP hepsinin anketlerinde ben çıktım. Adaylık söz konusu olduğunda CHP’ye üye oldum. Her seçim bir partiden aday oluyor örneğine düşmek istemedim. Koltuk derdim olsaydı AKP’den aday olurdum. Her seçim bir partiye gidiyor görüntüsü beni rahatsız etti.

İYİ Parti’deki arkadaşlar da 2014’te kol kola çalıştığımız insanlar. Adaylık sürecimde Meral Hanım’ın da katkısı oldu.

Anketlerde Ankaralı'nın sorunu ulaşım, su çıktı. Bu seçimde işsizlik ve ekonomi oldu.

Projelerimizin içerisine vatandaşın ekonomik mağduriyetlerini azaltacak, Ankara’yı kalkındıracak projeler ortaya koyacağız.

Öncelikli olarak; Atatürk’ün emaneti Ankara, sıradan kent kimliği oldu. Başka başkentlerle yarışan Ankara hayal ediyorum. Hafta sonları aileleriyle gezebilen Ankara hayal ediyorum. Ankara’nın kendisine has değerlerini ön plana çıkartırsam turist de gelir. Fuar alanı yapacağız Başkent organize sanayinin olduğu yerde.

25 bin konut terk edilmiş, alt yapısı yok, alt yapısını yaparsanız insanlar gelir. Yol parası vermeyeceği için çalışmayı teşvik edeceksiniz.

Her sektörde Ankara ekonomisini kalkındıracağız.

Ulus’ta trafiği yerin altına alacağız. Meydanı ortaya çıkartacağız. Hacı Bayram'la birleştireceğiz Ankara Kalesi ile birleştireceğiz.

Cumhuriyet dönemi eserleri birleştirip ortaya çıkartacağız; tarihi eserleri de öyle. Turistleri gezdirebilir hale getireceğiz.

Yeşil kuşak projemiz var. Bilişim kenti, bilim, spor, kültür park projemiz var. Çocuklar ister spor yapsın, ister bilimle ilgili yerlerde çocuklar tanışsın. Çocuklar bir yandan eğlenirken, bir yandan öğrenme projemiz. Göl başının kenarında düşünüyoruz.“

KAYBEDERSEK ARTIK TORUN SEVECEĞİM”

Bir kez Anket yaptırdık. 4.5 puan öndeyiz. AKP’nin anketlerinde 11 puan önde çıktık. Sokakta görüyoruz insanlar kararını vermiş. Ankara’da değişim inancı var. 31 Mart akşamı bunu göreceğiz. Kazanırsam görevde olduğum sürece CHP’de aynen kalacağım. Bir dönem belediye başkanlığı istiyorum. Koltuğa kendimi bağlanmak istemiyorum. Gençlerin önünü açmak istiyorum. 3. defa aday oldum, Gökçek ve Haseki 5 defa aday oldu. Gençlerin önünü açıp tecrübelerimizi onlara aktaracağız.

Kaybedersek siyaset hayatımı bitireceğim. Torun seveceğim. Ankara’yı tarafsız yönetirseniz Ankara’nın her yerini gezersiniz. Herkese eşit hizmet etmek zorundayız.“

ERDOĞAN O SÖZLERİ 2014 REFERANDUMUNDA MHP İÇİN SÖYLÜYORDU”

“HDP’nin bana oy vermeyeceklerine dair bir açıklaması oldu. Sayın Erdoğan, 2014 referandumunda da HDP ile MHP'yi yan yana getirerek şimdi CHP-İYİ Parti için söylediklerini söylüyordu. SP-DP gibi yanına geçen partiler temizleniyor, muhalefete gelse “tu kaka” oluyor.

Bize bunların hiçbirisi yapışmaz. Geldiğimiz yerde ne FETÖ olur ne PKK olur. FETÖ/PKK belediyenin etrafından bile geçemez. Ben bu konulara fazla girmek istemiyorum. Eğer girersem rakibim çok zor durumda kalır. Millet ne söylediğimi anlamıştır. Kendi durumlarını görmeleri lazım. Herkesin oyuna talibim. Siyasetin temiz bir dili olmamalı.“

“90 KİŞİLİK EKİP BENİ SABOTE EDECEKMİŞ”

Suç duyurusunda bulundukları duvar yazılarına da değinen Yavaş, benzeri bir provokasyonun da sosyal medya üzerinden yürütüleceğini söyleyerek elindeki mesaj dokümanlarını paylaştı.

“ANFA’dan 90 kişilik ekip beni sabote edilecekmiş” diyen Mansur Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: “Konu Mansur Yavaş olunca bir türlü uymuyor. İsmi bildirdiler savcılığa şikâyet ettik. Belediyede bir şahıs yaptı. “HDP Ankara’da yavaşı destekleyecek” diye yanlış propaganda yaptılar. Belediye çalışanlarını aleyhime paylaşımlar yaptırıyorlar. Sayın Özhaseki mesai saatleri içinde çalışanları topladı. Kayseri'den bürokrat genel sekreter atadı. Neden Mustafa Tuna ses çıkarmıyor? Mustafa Tuna’ya hiçbir şeye karışma denilmiş. ANFA’dan 90 kişilik ekip beni sabote edilecekmiş. Klasik suçlama... 25 bin kişinin işten çıkartılma maliyeti bir katrilyon; belediyenin bu kadar bütçesi yok. Rakibim bizim Kandil'den emir alıp PKK’lıları işe sokacağımızı söylüyor. Kendisinin muhafazakâr olduğunu söylüyorlar. Mansur Yavaş'ın geçmişine bakarsanız PKK belediyenin çevresinden geçemez. Hiçbiriniz korkmayın. Sizler benim mesai arkadaşımsınız. Yetim hakkını yiyecekleri, bankamatik çalışanlarını işten atacağım.”

ERDOĞAN’A LOGO CEVABI

“CHP logomuz var. Özhaseki'nin logosu yok, bizim var. Mansur Yavaş'ın olduğu yerde ne FETÖ ne PKK olur. Kendisi zararlı çıkar girerse bu konuya. 6.5 yıl muhalefette çalıştım. Proje götürürseniz herkes size destek çıkar."