CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ciddigazete.com'un 26 Şubat'ta yazdığı gibi partisinin başkanlık divanında değişiklik yaptı.

Bunun üzerine, yeni divanda yer verilmeyen isimlerden İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, partisinden istifa edeceği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı.

Akşener de Ağıralioğlu ile ilgili, "Yavuz Bey'in yerine gelen arkadaşımız milletvekili değil. Yine gördük ki Yurtdışı Türkler ile ilgili olarak milletvekili arkadaşlarımızın zamanı yok. Biz partimizde seçime hazırlığa dair çalışma yapıyoruz. Hiçbir arkadaşımın hangi tweet'i, ne yaptı, hangi televizyona çıktı, ne söyledi diye arayıp tek kelime etmemişimdir. Partimizde demokrasiyi içselleştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşener ayrıca, "Partimdeki meseleleri basın yoluyla hiç tartışmadım bugüne kadar. Bir tanzim yaptık biz. O tanzim de şu: Yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştık" dedi.

Daha önce, görevden alınma sürecini "rencide edici" bulduğunu belirten Yavuz Ağıralioğlu da Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, istifasıyla ilgili iddialara cevap verdi.

"GÖRÜŞMEDİM"

Görev değişiminin ardından Meral Akşener ile henüz bir araya gelmediğini belirten Ağıralioğlu, partisinden istifa edeceğine yönelik haberlerin doğru olmadığını belirterek, "Niçin istifa edeyim? Görev değişikliği istifa sebebi değildir. Görevler verilir, değiştirilir, alınır. Görev verilince 'iyi' demek, alınınca 'kötü' demek mizacı zayıf insanların işidir" dedi.

Yavuz Ağıralioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

- Yerime görev alan arkadaşım inançlı, milliyetçi mücadele adamıdır.

- Başarılı olacağına inanıyorum.

- Ben de başarılı olması için ne gerekirse yapacağım.

- Milletimize ve devletimize karşı sorumluluğumuzu makamlardan, mevkilerden değil, kalbimizden, inancımızdan alıyoruz.

- Kalbimizi ve inancımızı kaybetmediğimiz müddetçe iyilik yolunda mücadeleye devam edeceğiz.

DİVANDAKİ İSİMLERE VEKİLLİK YOLU KAPALI MI?

Öte yandan ciddigazete.com'un edindiği bilgiye göre; Divan Başkanlığı'nda görev alıp milletvekili olma hesapları yapan isimler, Meral Akşener'in "Milletvekili arkadaşlarımızın zamanı yok" ifadesiyle şoke oldu. Seçim sathına girilmesiyle genel merkezde milletvekili adaylığı için yapılan hesaplar, Akşener'in ifadeleri üzerine kulisleri hareketlendirdi.

Teşkilatları yeniden düzenlemek için genel merkezde görevlendirdiği isimlerin raporlarından yola çıkacak olan Meral Akşener'in ilk etapta 30 ilde köklü değişiklikler yapacağı, milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının ve genel merkez yöneticilerinin mevcut görevlerinden ayrılmalarını isteyeceği öğrenildi. Ayrıca, "bölge başkanlığı" sistemine geçileceği de ifade edildi.