CiddiGazete- Devlet Bahçeli, ekonomik buhranın had safhaya ulaşmasına rağmen yeni hükümet sisteminin bereket ve bolluk olduğunu savundu.

Bahçeli'nin duyanları şaşkına çeviren konuşması şöyle:

Seçimlerin öne alınma taleplerini, İP başkanına Rize'de yapılan saldırıyı, İzmir binasında yaşanan cinayetleri ara unsurlar olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. İç ve dış tehditlerine karşı en büyük güvencemiz milli birlik ve dayanışma ruhudur.

9 Temmuz 2021 itibarı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 3 yılı geride kalmış olacak. 3 yılda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Devlet yönetimine denge ve sürat Kuvvetler Ayrılığına ise derinlik ve netlik kazandırmıştır. Dünya siyaset tarihinde kansız, kavgasız, kargaşasız ilaveten demokratik katılım ile gerçekleşen bir sistem değişikliği nadiren görülmüştür. Türkiye bunu başarmıştır.

Tarihi müktesebatımıza uyumlu, milli özlemlerle mutabık Türk tipi başkanlık modeli ülkemizin stratejik üstünlüğün kanıtlamış, demokratik gücünü teyit etmiştir. Yeni hükümet sistemi refah, bereket ve bolluk demektir. Yeni hükümet sistemi huzur ve umut demektir. Yeni hükümet sistemi istikrar, irade ve dik duruş demektir.

İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışları israftır, iflastır, ilkelliktir hatta izansızlık ve insafsızlıktır. Zillet İttifakı'nı teşkil eden başta İP olmak üzere bazı partilerin cumhurbaşkanının tarafsız olacağı ve varsa partisinden istifa edileceği kaydedilmiştir.

Teorik olarak cumhurbaşkanının yürütmenin tarafsız ve bağımsız tarafını temsil ettiği ifade edilse de Türkiye uygulamasında cumhurbaşkanlarının yetkisiz ve tarafsız olmadıkları defalarca tecrübe edilmiştir. Bu yüzden algı oyunlarına itibar edecek kimse kalmamıştır. Türkiye'de gerçek dışı olan "Tarafsız cumhurbaşkanlığı" sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile çürütülmüş, devlet yönetimindeki fiili durum ortadan kaldırılmıştır.

Başkanlık sisteminde başkanın partisiz olması gerektiğini söylemekle parlamenter sistemde başbaşkanın partisiz olması gerektiğini söylemek eş anlamlıdır. Her ikisi de sistemin mantığı gereği mümkün değildir. Parlamenter sisteme dönüldüğünde cumhurbaşkanının KHK yetkisi olmadığın söyleyen partililer derslerine çalışmıyor ya da saldım çayıra Mevlam kayıra anlayışındadır.

Parlamenter sistemde cumhurbaşkanının KHK çıkarma yetkisi zaten yoktur. Zillet İttifakı güçlendirilmiş parlamenter sistemi bahane ederek Cumhurbaşkanı'nı TBMM'nin seçmesi için hazırlık yapmaktadır. Ancak Türk milletinin uhdesindeki demokratik yetkinin alınması faşist bir bakıştır ve emel sahipleri asla başarılı olamayacaktır. Çünkü bunların iktidara gelmesi mümkün değildir.