Siyaset kulislerinde pek çok iddianın konuşulmasına neden olan ve internet üzerinden de yayın yayın yapan “yeni bir parti”yle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İnternet üzerinden "yenibirparti.org” adresinden yayın yapan sitenin alan adında yer alan kayıt bilgisindeki adresin sanal bir adres olduğu ortaya çıktı. Söz konusu adres bilgilerine ulaşan ve bu sanal adres üzerinden hizmet veren onlarca şirkete ulaşan vatandaşların ise “yeni bir parti” hakkında bilgi almak için şirketleri sürekli telefonla aradığı öğrenildi.

Aynı adreste onlarca şirket bulunuyor

“yenibirparti.org” alan adının kayıtları gizlenirken, bazı sunucularda adres bilgisi olarak İstanbul Ataşehir'de yer alan bir iş merkezi görülüyordu. Söz konusu adres üzerinden danışmanlık şirketleri, emlak şirketleri gibi 10'larca şirketin adresinin kayıtlı olduğu belirlendi.

Yeni bir partinin adresi sanal çıktı

Söz konusu adresin ofis kiralama hizmeti veren bir firma tarafından sunulduğu öğrenilirken, aynı adres üzerinde pek çok firmanın yer alması “yenibirparti.org” alan adının kayıt bilgilerinde yer alan adres bilgisinin sanal bir adres olduğunu gösterdi.

Vatandaşlar bilgi almak istiyor

Ataşehir'deki bir işmerkezi üzerinden oluşturulan sanal adres üzerinden pek çok vatandaş yeni bir parti hakkında bilgi almak istediği de belirtildi. Adres bilgileri aynı olan onlarca şirkete ulaşan vatandaşların sürekli olarak “yeni bir parti hakkında bilgi almak istediği” ve partiye nasıl üye olunabileceğini sorduğu” öğrenildi.

Pek çok tartışmaya neden olmuştu

Şubat ayından bu yana "yenibirparti.org” adresinden yayın yapılmaya başlanırken, bu durum pek çok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Siyaset kulislerinde söz konusu oluşumun AKP içinden çıktığı, AKP'nin eski yöneticilerinin yeni bir parti kuracağı ya da bu partinin doğrudan AKP tarafından kurulacağına ilişkin pek çok iddia ileri sürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet