CiddiGazete

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Ankara İl Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edildi. Ateş, 'CHP'nin FETÖ'ye teslim olduğu' iddiasında bulunmuştu.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Disiplin Kurulu’nca ihracına ilişkin tebliğin kendisine yapıldığını söyledi. İhraç kararının kabul edilemez olduğunu belirten Ateş, şunları söyledi:

‘YOK HÜKMÜNDE SAYIYORUM’

“Ben bir öz eleştiride bulundum. CHP'lilerin öz eleştiri yapmasını istememek CHP'nin ilkeleriyle bağdaşmaz. Ulusal Kurtuluş Savaşı dahi milletvekillerinin eleştiri hakkını kullandığı bir ortamda yapıldı. Avrupa diktatörlüğe kayarken, Mustafa Kemal Atatürk 1931'deki 3. Olağan Kurultayımızda 'Partinin bir eksikliğini, yanlışlığını gördüğümüz zaman kayıtsız, şartsız eleştireceksiniz. Çünkü bir yanlışlığa gösterilen müsamahanın zararı, faydalarından büyük olur' diyor. Böyle bir parti geleneğinden geliyoruz. Partiyle ilgili bir öz eleştiri yaptığım için böyle bir kararın alınmasını yok hükmünde sayıyorum. Bununla ilgili gerekli itirazları Yüksek Disiplin Kuruluna yapacağım."

YILMAZ ATEŞ NE DEMİŞTİ?

Katıldığı bir televizyon programında parti yönetimine eleştirilerde bulunan Ateş, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Terör örgütünün 2010 yılında partimize kurduğu kaset komplosuna karşı yönetim olarak dik duramadık. MHP dik durdu, Fenerbahçe dik durdu. Kendilerini tebrik ediyorum. Ama Genel Başkan yardımcısı olarak içinde yer aldığım yönetim mücadeleyi göze alamadı, terör örgütüne (FETÖ) teslim oldu."

YILMAZ ATEŞ KİMDİR?

TBMM’de 2 dönem başkan vekilliği görevini üstlenen, Deniz Baykal’a yakın siyaset yapmış bir isim olan Yılmaz Ateş, 2 Ocak 1953'te Tunceli Ovacık'ta doğdu.

Gazeteci ve yayıncı olan Ateş, Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi.

Çeşitli gazetelerde muhabirlik, istihbarat şefliği, yazı işleri müdürlüğü, DİSK Sosyal-İş'te basın müşavirliği yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) işyeri temsilciliği, Türkiye Gazeteciler ve Basın Sanayi İşçileri Sendikası (Basın-İş) Genel Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)'nin kuruluş çalışmalarına katıldı ve dört dönem genel başkanlık yaptı. Tunceli Kültür ve Dayanışma Vakfı kuruculuğu ve iki dönem yönetim kurulu üyeliği, Türk-İsveç Dostluk Derneği kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

20. ve 22. Dönem Ankara Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevini yürüttü.

Ateş, evli ve 3 çocuk babasıdır.