CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizdeki yükselişin ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevine son verip, yerine Maliye eski Bakanı Naci Ağbal'ı getirdi.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve görev değişikliği gerçekleşti.

1980 yılında ilk kez görev aldığı Merkez Bankası'nda çeşitli kademelerde sorumluluk üstlenen, 2006-2011 yılları arasında Merkez Bankası Başkanlığı, sonrasında ise MHP'den, ardından İyi Parti'de milletvekilliği yapan Durmuş Yılmaz, görev değişikliğini hasta yatağından eleştirdi.

Kardiyoloji tetkikleri için gittiği hastanede gözetim altında olan Durmuş Yılmaz, görev değişikliğine ilişkin, "Anlaşıldı, ne desek boş. Bu karanlık akılla bir yere varmamız mümkün olmayacak. Zihniyet değişmediği sürece yeni gelen ne yapacak?" dedi.

Durmuş Yılmaz yaptığı açıklamada, "Kapsamlı bir değerlendirme yapma durumuna sahip değilim. Bu sabah dayanamadım iki tweet attım" diye konuştu. Yılmaz, diğer paylaşımında ise “De ki; başkan hafta sonu kurmaylarını topladı, pazartesi yüklü bir faiz artışı yaptı. Mevcut kredibilite açığında piyasa bunu satın alır mı? Aktarım mekanizmasının sonuna kadar işleyeceğine, siyasetçinin sabır göstereceğine, alınan kararlardan her an geri dönülmeyeceğine inanır mı? Kaldı ki Türkiye ekonomisinin sorunları kısa vadede nisbi rahatlık yaratacak faiz artırımlarının çok ötesinde ve derindedir" ifadelerini kullandı.