CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, dün saat 14.19'da iPad'inden attığı tweette "siyasi esir" ifadesini kullandı.

Bütünlüğünden, "siyasi esir" ifadesinin Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için kullanıldığı anlaşılan sosyal medya paylaşımı, kısa süre sonra silindi.

İyi Parti'nin Türk milliyetçisi tabanını şaşkınlığa uğratan Bahadır Erdem'in skandal ifadeleri şöyle:

AkPartinin hukuk reformundan anladığı,

An.ya TCK’na AİHM Kararlarına aykırı olarak hapiste adeta siyasi esir gibi tutulan kişileri AKP’nin düşen oyları ve konjonktüre göre serbest bırakmaktan ibaret

Yoksa hak hukuk adaletin sağlanması ve hakimlerin tarafsızlığını temin etmek değil"

TEPKİLERDEN ÇEKİNDİ TWEETİ SİLDİ

Bahadır Erdem, dün saat 14.19'da attığı tweeti bir süre sonra silerek, 19.26'da aynı konuyu işlediği ancak içinde "siyasi esir" ifadesinin olmadığı yeni bir paylaşımda bulundu.

Erdem o tweetinde, "AKPartinin reform anlayışı oy ihtiyacına ve konjonktüre göre, tutuksuz yargılama esasken Anayasa TCK ve AIHM kararlarına aykırı olarak hapis yatan kişilerin tahliye edilmesinden ibaret

Adaletin ve hakim teminatının sağlanması hususunda gerçek irade yoksa hukukta reform da olmaz" ifadelerini kullandı.

TWETTER HESABINI BAŞKASI MI KULLANIYOR?

İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, "tweet" operasyonundan yaklaşık 30 dakika sonra çıktığı Haber Global kanalında ise yine kendisini öven cümleler kullanarak, "Bugüne kadar 38 bin tweet attım, hiçbirini silmedim" dedi.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ASLA KABUL ETMEYECEKTİR"

HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve özellikle 12 Eylül öncesinde sol terör örgütlerini fonladığını yaptığı röportajlarda dile getiren Osman Kavala için "siyasi esir" tanımlamasını kullanan Bahadır Erdem'e tepki yağdı.

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Türk milliyetçileri asla kabul etmeyecektir" dediği Erdem'in paylaşımını şu sözlerle eleştirdi:

- Demirtaş ve Kavala'dan "siyasi esir" diye bahsedilmesini Türk milliyetçileri asla kabul etmeyeceklerdir.

- Neden şimdi konuştun diyenlere cevap.

- İşte bu rezalete dur demek için!