MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Onları sınavdan geçirdim, haberleri bile olmadı" sözlerine cevap veren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, çok ağır ifadeler kullandı.

İşte Yokuş'un sosyal medya hesabından paylaştığı açıklaması:

"D.B.

İYİ PARTİLER SINAVDAN GEÇTİ ..!

Dün yaptığı basın toplantısında D.B. diyor ki; "TBMM'nin ilk günü İyi Partili Milletvekillerinin ellerini sıkarak onları sınavdan geçirdim. Bizden ayrılıp gidenlerden hangilerinin dost hangilerinin tahribatlarını sürdüren şer olduğunun tespitini yaptım. Onları sınavda geçirdim farkına varamamışlar "

Bu ifadeleri duyunca bir hayli şaşırdım!

Zaten TBMM'nin açılışı İle birlikte ilk defa

vekil olan biri olarak D. B. nin anlattığı hikayenin, baştan sona kadar şahidi oldum!

Bende en arka sıralarda oturarak seyrettim. Dakika dakika izledim..

Biz sıralarımıza oturduktan birkaç dakika sonra D. B. etrafında 10- 15 kişiden oluşan koruma vekilleri ile içeri girdi. Kendilerine ayrılan grup sırasının en önüne oturdu. Daha sonra etrafına baktı. Bizim grubun ön sırasında oturan Koray beyle göz göze geldiler. Koray bey yerinden kalkarak yanına gitti. "Hayırlı olsun " temennisinde bulundu, sonra yerine oturdu.

Meclis başkanı ilk oturumu açtı . Yemin töreni başladı. Oturuma ara verilene kadar MHP'li vekiller bizim vekillerden hep gözlerini kaçırdılar, sindiler.

Ve işte o zaman dedim ki ; " Vah! Bizim insanlığımıza . Vah ki vah ! 40 yıllık dostlar lider korkusundan selamlaşamıyor, hal hatır soramıyor. Birbirlerinin suratına bakamıyorlar.!"

TBMM başkan vekili oturuma ara verince,

D. B. bile bile İki grubun arasındaki boşluğa yöneldi. Halbuki TBMM 'ye girişte diğer taraftan gelmişti. (Anlaşılan "sınava çektim" sözü buradaki hinliğinden kaynaklanıyor.)

Yani iki grubun arasına girince, bir kısım vekillerimiz D. B. elini uzatınca onlarda ayağa kalkıp elini sıktılar ve selamlaştılar. Kaç kişinin elini sıktı. Ben saymadım ancak 10'u geçmez. Bir vekilin el öpmesi de o anda oldu.

Daha sonra baktım ki; gözlerini dahi bizim İyi Partili Milletvekillerinden kaçıran MHP' li M.Vekillerinin yüzlerin de adeta çiçekler açtı.

Kolları kelepçelenen bir insan, kelepçesinin kollarından çözülmesi ile nasıl sevdiklerine sarılırsa öyle sarıldılar eski yol arkadaşlarına. Vallahi Şaşırdım. Lider tahakkümü bu olsa gerek .! Hepsi gözümden düştü. Dokuz ışığın ŞAHSİYETÇİLİK İLKESİNİN bizim eski dostlara hiç uğramadığına üzülerek şahit oldum.

Gelelim D.B. 'nin sınavına; bu zat kendini ne zannediyor.?

Sen kimsin arkadaş?

Hangi sıfatla "İyi partileri sınava tabii tuttum" diyorsun?

Senin haddine mi be adam?

Senin bu toplumda karşılığın var mı?

İktidarın kayığına binip ahkam kesiyorsun?

Eyy D. B ! Ülkücü hareketi dağıttığın yetmiyormuş gibi kirli zihniyetini İyi partiye fitne olarak sokmak istiyorsunuz. Yemezler efendi yemezler.

Sana nezaket gösteren kardeşlerimiz, geçmişin hatırına ve insanlıklarının gereği uzatılan eli geri çevirmediler.

Eyy ! D. B. İyi ki bu açıklamayı yaptın. Artık senin yüzüne bakacak bir İyi Partili de olmayacak. Sen Türklük düşmanı ve sicili bozuk Akp 'ye yancı olmaya devam et.

Akp gemisinde tayfa olmak sana çok iyi yakışıyor. Devam et. İçini boşalttığın ve işgal ettiğin MHP 'nin koltuğunda utanmadan oturmaya devam et.! ( Ben kendimi affetmiyorum yıllarca seni savundum, adam zannettim ..! Seni savunacağım diye dostların kalbini kırdım.)

Ey zalim, sen Ülkücü kanı akıttın, ellerine ülkücü kanı bulaştı. Bana kurşun sıktırdın, şoförüm vuruldu. Ayrıca sen pek çok ülkücüye kurşun sıktırdın.

Sana saygı duymak yaptıklarını onaylamaktır. Git kirli iktidarın kirli yoluna. Uğraşma tertemiz parlayan güneşimizle.!

Bil ki bize Gücün yetmez ..! Gölge etme .!

Fahrettin Yokuş"