AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, İstanbul’daki bütün oyların yeniden sayılmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Özel, İstanbul’daki 21 ilçede bulunan 51 sandık için bütün oyların yeniden sayılması kararının verildiğini ancak 31 ilçedeki bütün oyların yeniden sayılması talebinin reddedildiğini belirtti.

Recep Özel ayrıca, Büyükçekmece ile ilgili kararın yarına ertelendiğini duyurdu.

AKP temsilcisi, bundan sonra olağanüstü itiraz yoluna başvuracaklarını açıkladı. Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmesi konusuna da değinen Özel, "O il seçim kurulunun kararı; olağanüstü yolu bekler, beklemez. Biz buna müdahale edemeyiz" dedi

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

YSK'nın AKP'nin 31 ilçede oyların tamamının sayılması talebini reddetmesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konu hakkında açıklamada bulundu. Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamasında şöyle dedi:

"Yüksek Secim Kurulu, tüm oyların yeniden sayılması talebini reddetmiştir. Bu karar, İstanbul'da kazandığımız zaferi bir kez daha tescillemiştir. Tüm örgütümüzü mazbatamızı alacağımız güne kadar irademizi korumak için ilçe seçim kurullarındaki demokrasi nöbetine davet ediyorum."