CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşlarına kayyım atanmasına olanak sağlayan yasayla ilgili "bazı STK'ları" rahatlatan açıklamalar yaptı!

Süleyman Soylu, Yeni Şafak yazarını Yusuf Kaplan'ı arayarak, "Yeni yasanın STK'ların İslâmi çalışmalarını engellemesi söz konusu değil" dedi.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı yetkilerini genişleten, içeriğinde sivil toplum kuruluşlarına kayyım atanmasını kolaylaştıracak maddeler olan yasa teklifiyle ilgili hükümete eleştiride bulunmuştu.

"ORTAM DEĞİŞTİĞİNDE FELAKET OLABİLİR!"

Sosyal medyadan paylaşım yapan Kaplan, "STK’lar terör bahanesiyle kapatılacak. Kolayca kayyum atanabilecek! Teröre karşı bir adım gibi bu. Ama sonuçları ortam değiştiğinde felaket olabilir. Her İslâmi çalışma irtica/terör yaftasıyla engellenebilir! Çok tehlikeli bu! Bu yasa girişimi derhal durdurulmalı" ifadesini kullanmıştı.

"İSLAMİ ÇALIŞMALARI ENGELLEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL!"

Bugün bir paylaşım daha yapan Yusuf Kaplan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yarım saat telefonda konuştuğunu belirtti. Kaplan, "STK yasasının aslâ sivil toplumu zayıflatmayacağını, STK'ların İslâmî çalışmalarını engellemesinin söz konusu olmayacağını, buna ilk önce kendisinin karşı duracağını söyledi" ifadelerini kullandı.

Yusuf Kaplan daha sonra Bakan Soylu ile yüz yüze de görüştü. Görüşmenin fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan Kaplan, "İçişleri Bakanımız Sayın @suleymansoylu ile memleket meselelerini görüştük. Memleketin sorunlarını derinlemesine mercek altına aldık. Bakan'a İstanbul'daki güzel ev sahipliği ve samimi sohbet ortamı için teşekkür ediyorum" dedi.