CiddiGazete- AKP’nin kurucularından olan, 2002-2007 arasında TBMM Başkanlığı, 2009-2015 arası da Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü yapan Bülent Arınç, bu görevlerin ardından aktif siyasetten çekildi.

2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğine getirilen Bülent Arınç, tutuklu yargılamaları halen devam eden, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala hakkında bir televizyon programında kullandığı, "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" sözlerine Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin sert tepki göstermesi üzerine 24 Kasım 2020 tarihinde bu görevinden istifa etti.

‘HELALLEŞTİK’ DEMİŞTİ AMA...

İstifa kararını Twitter hesabından duyuran Bülent Arınç, “Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi sayın Cumhrubaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım” dedi.

İstifa mektubunda her ne kadar “helalleştik” dese de BBC Türkçe’den Ece Göksedef’e verdiği röportajda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “helallik dilediğini ve beklediğini” vurgulayan Bülent Arınç, Devlet Bahçeli için ise, “Bahçeli geçmişten beri bizim dışımızda bir insan. O ne söylerse onunla başka türlü hesaplaşırız zamanı, zemini geldiğinde” ifadelerini kullandı.

İşte siyasi çevrelerde tartışılan röportajın helalleşme ve Bahçeli ile ilgili bölümü:

“Kısa bir süre önce kırgın olduğunuzu söylemiştiniz. Daha önce de farklı bir mevzuyla ilgili konuşurken "Gönül almak parti liderinin işidir" demiştiniz. Sayın Erdoğan'ın gönül almasını bekliyor musunuz sizden?

Biz ağabey-kardeş ilişkisi içindeyiz. Özelde bana ağabey diye hitap eder, biz Tayyip Bey diye ona hitap ederiz. Evet, eski samimi günler şu anda yok ama bu bizim özündeki beraberliğimizi değiştirmez.

Elbette bana karşı söylenmiş sözlerden dolayı kendisinden bir helallik dilerim, beklerim. Bu çok önemli çünkü benim için.

Ben onu Bahçeli gibi görmüyorum, Bahçeli geçmişten beri bizim dışımızda bir insan. O ne söylerse onunla başka türlü hesaplaşırız zamanı, zemini geldiğinde.

Ama ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde olan insanlar birbirlerini kırmamalı, birbirlerine sırt çevirmemeli. Bir adam eşkiyaya sahip çıkarken benim kardeş diyebildiğim bir insan bana sahip çıkmazsa ben bundan gücenirim. Bunun da helallik olarak bana dönmesini isterim. Biz bunları kendi aramızda halledeceğiz inşallah. Bundan dolayı bir kırgınlığım elbette vardır ama bunu reddedecek noktada değiliz.

Benim de hatalarım olmuş olabilir. Bunu biz kendi mabeynimizde mutlaka çözeceğiz.

CUMHUR İTTİFAKI

Sayın Bahçeli'den bahsetmişken, sizce MHP ile işbirliği AK Parti için bir can yeleği mi yoksa ağırlık mı?

Cumhur İttifakı konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız çok iddialı. Bunun mezara kadar devam edeceğini söylüyor ve bu beraberliği kimsenin bozmamasını arzu ediyor. O yüzden eleştiri hakkımı ben şimdilik erteliyorum. Zamanı gelir veya gelmez ama bugün bahs-i değer değil.

İttifaklar her zaman gözden geçirilebilir, her zaman kâr-zarar dengesi gözetilebilir. Statik değiliz biz, şartlar değişebilir. Bu değişen şartlar içerisinde iki taraf konuşup anlaşabilir, belki üçüncü partiye ihtiyaç duyulabilir, belki hiçbir partiye ihtiyaç duyulmayabilir. Bu MHP açısından da olur, bakarsınız ben tek başıma seçime gireceğim diyebilir.

Bugün iktidarda Sayın Bahçeli'nin onay vermediği bir adım atılabilir mi sizce?

Cevap yok, no comment.