Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile konuştu. Şarap konusunda söylediği sözler nedeniyle eleştirilen Zeybekci, “Şarap haramdır. Ama belediye başkan adayı olarak benim böyle bir tartışmaya girmem doğru olmaz” dedi. Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Nihat Zeybekci’nin şarapla ilgili açıklamaları muhafazakâr bazı kesimler tarafından eleştiri konusu olmuştu. Onu hatırlatıyorum. “Biz hükümet olarak bağcılığı, şarap ihracatını destekliyoruz. Yurtdışı fuarlarına katıldıklarında destek veriyoruz. Şarap haramdır. Ama belediye başkan adayı olarak benim böyle bir tartışmaya girmem doğru olmaz. İzmir’de bir marka çalışması olduğunda bunu desteklemem mümkündür. Ben lafını evirip çeviren bir adam değilim. İçimden geçenleri söyledim. Kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın” diyor. Peki Nihat Zeybekci’nin İzmir için projeleri neler? İzmir’in sorunlara çözüm öneren projeleri var ama onları yazarsam yerim yetmez. İzmir’de nabız tutmaya devam edip, benzer bir söyleşiyi CHP adayı Tunç Soyer’le de yapmayı arzu ediyorum.”

RAKI RUHSATLARINİ İPTAL ETMİŞTİ

Nihat Zeybekci, 2004-2011 yılları arasında iki dönem Denizli Belediye Başkanlığı yapmıştı. 2008 yılında belediye İçişleri Bakanlığı’nın 2005 tarihli yönetmeliğini gerekçe göstererek 54 mekanın içki ruhsatını iptal etmişti.