CiddiGazete- Ekvador Polis Teşkilatı'nın açıklamasına göre, kokain yüklü konteyner Limanlar ve Havaalanları Soruşturma Birimi (UIPA) ve Bölgesel Köpek Eğitim Merkezi (CRAC) görevlilerinin 17 Eylül Cumartesi günü sevkiyat öncesi yaptığı rutin denetimlerde tespit edildi.

VOA'nın haberine göre, narkotik köpekleri sevk edilmek için hazır bekleyen konteynerin dış soğutma panellerine tepki verdi. Bunun sonucunda polisler savcılık izni alarak konteyneri açtı ve konteynerin içinde bulunan 19 adet tuğla görünümlü paketin kokain olduğunu öğrendi.

Liga Maersk adlı gemiyle Türkiye'ye götürülmek istenen ve 189 bin 620 doz kokain taşıyan konteynerin varış noktası hakkında detaylı bir bilgi verilmedi.

Narkotik köpeği, 189 bin 620 doza karşılık gelen 68 kilo 812 gram kokaini bulduktan sonra fotoğraf çekildi.

BU GEMİLERİN ROTASI NEDEN TÜRKİYE?

Bu yılın ilk yarısında yaklaşık 93 ton kokainin ele geçirildiği Ekvador'da 1 tonun üzerinde kokain, Türkiye'ye götürülmek istenirken yakalanırken, yakalanmayan sevkiyatların da olduğu belirtiliyor. Ekvador, Avrupa'ya kokain sevkiyatında önemli merkezlerden biri olarak görülüyor.

Uzmanlara göre, dünyanın en büyük kokain üreticisi olan Kolombiya'nın 2016'da imzaladığı barış süreci anlaşması ile uluslararası kokain ticaretinde rotalar ve başroller değişti. Bu yeni dönemde Ekvador'un dağıtım üssü olarak önemi arttı.