CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uğur Dündar ile yaptığı röportajının TV100'de banttan yayınlandığı sırada SADAT reklamının kullanılması gündem oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, TV100'ün, "Dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir" açıklamasına tepki gösterdi. Taşcı, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayındayken tehdit edercesine silahlı-paramiliter bir yapının reklamını yapmanın anlamı açıktır! Hele ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yapıya karşı mücadelesi ortadayken. Vahim durum '8 saniyelik' bir şey diye geçiştirilemez. RTÜK incelemeli."

RTÜK'E DİLEKÇE

İlhan Taşçı ardından RTÜK'e dilekçe verdiğini yine sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayındayken reklam görüntüsü adı altında "planlanmış" tehdit içerikli görselle paramiliter yapının reklamını yapan TV100 kanalının yayının incelenmesi için RTÜK’e dilekçe verdim. RTÜK bunu görmezden gelemez, yok sayamaz. Dilekçem ekte."