CiddiGazete- RTÜK, Halk TV, Tele1, Habertürk ve Netflix'e ceza verdi. Üst Kurul Üyesi Onur Konuralp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Halk TV'ye Medya Mahallesi'ndeki değerlendirmeler nedeniyle ceza kesildiğini belirtti ve ceza gerekçesini ise "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın küçük düşürülmesi" iddiası olduğunu ifade etti.

Konuralp, "Oysa tüm hukuki içtihatlar Cumhurbaşkanına dahi, basın özgürlüğü kapsamında yapılan eleştirilere katlanma/ tahammül etme sorumluluğu yükler" dedi.

DOKTORUN ÖLDÜRÜLME HABERİNE DE CEZA

Onur Konuralp, Tele1'e ise Kardiyolog Ekrem Karakaya'nın Konya'da öldürülmesiyle ilgili yayın yasağına uymadığı iddiasıyla ceza kesildiğini belirtti ve "Oysa yayın bir ihlal değil; sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı kamuoyu oluşturma, doktorlarımıza desteği/onlarla dayanışmayı arttırma çabasıdır" ifadelerini kullandı.

DİYANET'İN DİLEKÇESİ HABERTÜRK'Ü YAKTI

Habertürk'e ise Prof. Dr. Celal Şengör'ün Teke Tek'teki "Musa Peygamber" değerlendirmesi nedeniyle para cezası verildiğini kaydeden Konuralp, kararın Diyanet'in dilekçesine dayandırıldığını da açıkladı.

NETFLİX DE LİSTEDE

Konuralp paylaşımında, "TELE1'in internet sitesi üzerinden sağladığı maddi destekleri de cezalandırma gerekçesi yaptı. RTÜK, Netflix'e ise 'Jurassic Word Kretase Kampı' adlı animasyon nedeniyle yayını katalogdan çıkartma cezası verdi" dedi.