CiddiGazete- Savaşın başlamasıyla Rusların Türkiye'deki konut talebinde ciddi yükseliş izlenmişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yıl Ruslar, Türkiye'de 8 bin 115 konut aldı. Bu alımların bin 238 adedi ağustos ayında gerçekleşti. Bir önceki yıla göre Rusların konut alımları üçe katladı. Ayrıca Ruslar yabancı alımları içinde yüzde 20'ye yakın payla ilk sırada yer aldı.

Bu gelişmelerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanının ardından Türkiye'de Rusların konut talepleri daha da arttı.

SON BİR HAFTADA ARTTI

Bloomberg HT'ye konuşan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, son bir haftada Rusya'dan Türkiye'ye yönelik taleplerin arttığını belirtti.

Bloomberg HT yayınına katılan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu da benzer gözlemi dile getirdi. Aşçıoğlu, son günlerde Rusya'dan talebin artış kaydettiğini ifade etti.

ÜLKEDEN ÇIKIŞLAR BAŞLAMIŞTI

Rusya'da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından yurt dışı uçak biletlerine yönelik talep artmıştı.

Bilet satışı yapılan şirketlerden derlenen bilgiye göre, Rusya'dan uçuşların devam ettiği çok sayıda ülkeye 21 Eylül için biletlerin tükendiği görülmüştü.

Öte yandan, Google verilerine göre, ülkede "uçak bileti", "bilet" ve "yurt dışı" gibi terimlerin internetteki aramalarında da önemli artış yaşamıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını söylemişti.