CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye- Türkiye- Rusya olarak adım atılmasına ilişkin üçlü mekanizma çağrısına, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Erdoğan'ın "Türkiye, Suriye ve Rusya liderlerinin bir araya gelmesi" fikrine "olumlu" yaklaştıklarını söyledi.

Rus Haber Ajansı RIA'nın aktardığına göre Bogdanov, Suriye yönetiminin görüşmeye nasıl yaklaştığını henüz bilmediklerini belirterek "Şu anda Suriyeli dostlarımızla temas halindeyiz" dedi.

ERDOĞAN, 'PUTİN OLUMLU BAKIYOR' DEMİŞTİ

Türkmenistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz şu an itibarıyla Suriye- Türkiye- Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız" ifadelerini kullanmıştı.