Türk Hava Yolları'nın "Maçka" isimli rüya uçağı ilk seferinde Şehit Eren Bülbül'ün anısına uçtu.

THY'nin filosuna katılan ilk B787-9 (Dreamliner) tipi uçak olan ve Şehit Eren Bülbül'ün anısına "Maçka" ismi verilen rüya uçağın ilk seferinde anlamlı bir uçuş gerçekleştirildi. Saat 10.00'da İstanbul Havalimanı'ndan Trabzon Havalimanı’na gerçekleştirilen TK 4900 sefer sayılı özel uçuşa 300 yolcu katıldı.

Uçuş öncesi THY'nin İstanbul Havalimanı İç Hatlar Terminali Özel Yolcu Salonu'nda (CIP) AA muhabirine açıklamalarda bulanan Eren Bülbül'ün ağabeyi Erdoğan Bülbül, bu seferin gerçekleşmesinde başta THY yöneticileri ve karikatürist, oyuncu ve senarist Hasan Kaçan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu durumun kendileri için gurur vereci olduğunu dile getiren Bülbül, "Herkesten Allah razı olsun. Bir kez daha söyleyelim, 'İyi ki varsın Eren, iyi ki varsın kardeşim." diye konuştu.

Eren Bülbül'ün diğer ağabeyi Arif Bülbül de tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Bülbül, "Bizim için çok büyük bir gurur. Kardeşimi kimse unutmadı, unutmuyor. Allah razı olsun herkesten. Çok gururluyuz. İyi ki varsın Eren, iyi ki varsın kardeşim" dedi.

"ONU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, THY'nin göz bebeği yeni uçağın Dreamliner'in, şehit Eren Bülbül'e ithafen Maçka adının verilmesi dolayısıyla THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'ya ve THY'nin diğer yetkililerine teşekkür etti.

Çok anlamlı bir uçuş gerçekleştirdiklerini dile getiren Ağaoğlu, "Şehidimizin adının unutulmaması ve böylesine anlamlı bir uçuşla kabrini ve ailesini ziyaret etmek bir Trabzonlu olarak beni çok mutlu etti. Onu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Eren, Trabzon'un anarşiye ve vatan hainlerine karşı verdiği mücadelenin bir simgesi olarak kalbimizde yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, düzenlenen özel program ile Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit Eren Bülbül'ün ailesini ve şehitliğini ziyaret etti.

Rüya uçak, Eren Bülbül'ün anısını dünyanın 120'den fazla ülkesine taşıyacak.