CiddiGazete- Kaş ilçe merkezindeki doğal güzelliği ile ünlü Çukurbağ Yarımadası’ndaki lüks villalara yakın olan maki ve zeytin ağaçlarının bulunduğu orman alanında dün gece yangın çıktı.

ÇOK SAYIDA EKİP MÜDAHALE ETTİ

Yangın şiddetli fırtınanın etkisiyle kısa zamanda çevreye yayıldı. Yangının bulunduğu bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 5 arazöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 3 itfaiye aracı, Kaş Belediyesi’ne bağlı su tankeri ve çok sayıda personelle AKUT Kaş Kalkan Ekibi’nden 10 gönüllü yönlendirildi. Yangın, güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangından önce bölge, bitki örtüsüyle kaplıydı...

BAKANLIKTAN 16 SAAT SONRA AÇIKLAMA YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yangın Yönetim Merkezi, sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangının duyurusunu akşam saatlerinde yaptı.

Yangın Yönetim Merkezi’nin açıklamasında, “Dün gece Antalya/Kaş’ta Orman Arazisi olmayan alanda meydana gelen yangında yine görev başındaydık. Şiddetli fırtına sırasında henüz bilinmeyen bir sebeple 01.45’te çıkan yangın; 6 arazöz, 2 su ikmal ve 4 ilk müdahale aracının katılımı ile 04.00’da kontrol altına alındı” denildi.