CiddiGazete- Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetini değerlendirdi.

Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, ne olursa olsun bu cinayetin tüm detaylarının ortaya çıkacağını belirten Sadettin Tantan şunları söyledi:

"Sinan Ateş olayı hassasiyetini koruyor. Her ne kadar tetikçi yakalanmadıysa da çok yakında yakalanacak. Bu cinayetin neden işlendiği, bütün detayları ortaya çıkacak. Kim atanırsa atansın, ne olursa olsun olay kamuoyunun takibinde olduğu için kimse bu olayın üstünü örtemez.

Adli soruşturma devam ederken yorum yapmak doğru değil ancak artık Türkiye’de kimse bu tür olayları örtemez, kapatamaz.”

SADETTİN TANTAN KİMDİR?

Sadettin Tantan, Polis Enstitisü ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme bölümünü bitirdikten sonra Bursa İş İdaresi Enstitüsü'nde master yaptı ve İngiltere'de dil eğitimi gördü. 1966'da komiser yardımcısı olarak göreve başladığı Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında çeşitli kademelerde çalıştı.

1994 yılında emekli oldu ve ANAP'tan siyasete adım atarak Fatih Belediye Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına adaylığı gündeme geldi. Ancak daha sonra milletvekilliğine aday gösterildi ve TBMM'ye 21. Dönem İstanbul milletvekili olarak girdi. DSP-MHP-ANAP koalisyonunun kurduğu 57. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev aldı.

2001 yılı Haziran ayında İçişleri Bakanlığı görevinden alınmasını takiben önerilen Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı teklifini kabul etmedi ve partisinden istifa etti.

Ocak 2002’de Yurt Partisi ni kurdu ve 25 Ağustos 2002 tarihinde yapılan Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi.