CiddiGazete- Ankara Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünü bitirip geçen yıl Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görevine başlayan, aynı zamanda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitim alan Dr. Süleyman Törehan Tarık, yaklaşık 4 ay önce rahatsızlandı.

Görevli olduğu hastanede tedavi altına alınan Dr. Tarık'ın yapılan tetkiklerinde, bağışıklık sisteminin bozukluğuna bağlı gelişen ve hemofagositik sendromu olarak bilinen HLH hastalığı teşhisi konuldu. Hastanede tedaviye alınan Dr. Tarık, önceki gün meslektaşlarının tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki işlemlerin ardından Dr. Süleyman Törehan Tarık’ın cenazesi, memleketi Kütahya'ya getirildi.

Coronavirüs tedbirleri nedeniyle cenaze namazı Şehir Mezarlığı'nda kılınan Dr. Tarık, ailesi, akrabaları, yakınları ve üniversiteden arkadaşlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.

CORONAVİRÜSÜ YENMİŞ

Dr. Süleyman Törehan Tarık’ın amcası Ali Tarık, yeğeninin çok başarılı bir öğrencilik hayatı geçirip, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne hekim olarak atandığını söyledi. Bu süreçte coronavirüse yakalanarak atlattığını anlatan Ali Tarık, "Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünü derece ile bitirdi. Geçen yıl mayıs ayında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne hekim olarak atandı. Burada pandemi servisinde 3 ay görev yaptı. Görev yaptığı dönemde coronavirüs hastalığına yakalandı ve atlattı. Ancak hastalığını tamamen atlattıktan sonra bir türlü kendine gelemedi.

Yaklaşık 4 ay önce yapılan muayenede kan değerlerinde sorun olduğu ve ciğerlerinde büyük problemler oluştuğu anlaşıldı.

Görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakımında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir çeşit kan hastalığı olduğu bizlere söylendi. Genç yaşta büyük bir değerimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz" dedi.

MHP ESKİ MİLLETVEKİLİ NESRİN ÜNAL'DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

21. dönem MHP Antalya Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesrin Ünal da Süleyman Törehan Tarık'ın vefatı nedeniyle duygusal bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Dr. Nesrin Ünal, duygularını paylaştığı Twitter hesabında şu ifadeleri kullandı: "Yüzüne bakmaya kıyamadığımız, Türk milletine tam hizmet edeceği zaman, covid, genç doktorumuz Süleyman Törehan Tarık'ı aramızdan aldı. Cenabı Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin."