CiddiGazete- CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye’nin 50 milyon doz almak üzere sözleşme imzaladığı, Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği coronavirüs (COVID-19) aşısı CoronaVac'ın Türkiye’ye getirildiğini ve 10 gündür el altından AKP’li siyasilerle yakınlarına aşı yapılmaya başlandığını ileri sürdü.

ÖZEL HASTANELERDE YAPILIYOR

Murat Emir, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şunları ifade etti:

“Sağlık Bakanlığı yine hiç şaşırtmadı ve Sinovac aşısının Türkiye’ye getirildiğini, eşe dosta, yakınlara, nüfuzlu kişilere, siyasi yakınlarına yapılmaya başlandığını öğrendik.

Biz bunun özel hastanelerde yapıldığını biliyoruz ve özellikle de yapılan kişileri de biliyoruz.

SORULARA CEVAP VERİLMİYOR

Şimdiye kadar biz Sağlık Bakanlığı’na sürekli olarak, bu aşıları ne zaman getireceksiniz, getirdiniz mi, kim getirecek, hangi şirket aracı olacak, siz direkt mi alacaksınız, kaç liradan alıyoruz diye sordukça Sağlık Bakanlığı bu sorularımızın hiçbirine cevap vermedi.

Şimdi bu cevap vermemelerini, bu süreci kapalı götürmelerini anlıyoruz. Amaçları vatandaşlara haber vermeden el altından kendi yakınlarını önce aşılamakmış.

ÖNCE YAKINLARA YAPILIYOR

Özellikle getiren firmanın ismini de biliyoruz. Keymen isimli bir firmanın getirdiğini biliyoruz. Daha önce de sormuştuk, hangi firma getirecek, bu firmayı neye göre seçiyorsunuz, bu firmayla nasıl bir anlaşma yaptınız, niye Türkiye Cumhuriyeti devleti direkt almak yerine bir aracı firma kullanıyor? Bu soruların da cevabı yok ama bildiğimiz şu ki vatandaşlarımızdan aşılama programı esirgenirken, dünyada çeşitli ülkeler aşılamaya başlamışken, kendileri önce aşıyı yakınlarına yapmaya başlamışlar bile.”