CiddiGazete- Devlet Bahçeli, coronavirüs olduğu dönemde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i arayarak sağlıklı yaşamla ilgili önerilerde bulundu. Bahçeli'nin tavsiyeleri arasında ıhlamur içilmesi de yer aldı.

Peki... Ihlamuru fazla içmek zararlı mıdır? Ihlamurun zararları nelerdir? Ihlamuru fazla içmek neden zararlıdır? Ihlamuru gün içine çok içmek, büyük sağlık sorunları oluşturabilir mi?

IHLAMURUN ZARARLARI NELERDİR?

Dünya çapında 40-45 arası farklı çeşitte ıhlamur ağacı bulunur. Güzel kokuya sahip olan bir ağaç çeşididir. Pek çok yerde yetiştirilen ağaçlar arasındadır. Ihlamur ağacında bulunan yapraklar ve çiçekler çay olarak hazırlanıp tüketilebilir.

Ihlamurun birçok hastalıkta tedavi olarak kullanıldığı bilinen bir konudur. Ihlamurun insan vücuduna her zaman faydalı olduğu belirtilmiştir. Fakat bazı durumlarda ıhlamurun insan vücuduna zararlar verdiği de görülmüştür.

Özellikle çok fazla içildiğinde insan vücudunu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu durum aslında fazla dozda ilaç almakla aynı şeydir.

Hastalandığımızda aldığımız ilaç dozunu arttırırsak, vücudumuzda birçok olumsuz etki oluşabilir. Ihlamur da ilaçlar gibi fazla şekilde tüketildiğinde bazı ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Her zaman tüketilme oranı belirlenen sınırı geçmemelidir. Günlük olarak tüketilmesi gereken ıhlamur oranı 3 bardağı geçmemelidir. Günlük 3 bardaktan fazla ıhlamur içilmesi ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getirebiliyor.

IHLAMURU FAZLA İÇMEK NEDEN ZARARLIDIR?

Ihlamurun iyileştirici etkileri bulunur. Fakat bazı insanlar tarafından bilinmeyen birkaç özelliği bulunuyor. Ihlamurun fazla tüketilmesi hastalıkların ortadan kalkmasını hızlandırmayacaktır. Tam tersi fazla ıhlamur tüketimi insan sağlığında daha büyük sorunların oluşmasını sağlayacaktır. Ihlamur tüketilirken, tüketim seviyesi göz önüne alınmalıdır. Gün içinde fazla tüketilen ıhlamurun birçok zararı bulunur. Bu zararlar şu şekildedir:

Kan basıncını yükseltir.

İshal ve vücudun su kaybetmesine neden olur.

Kalp rahatsızlığına neden olur.

Bu zararlar haricinde hamile olan veya yeni doğum yapan kişiler mutlaka doktor kontrolünde ıhlamur tüketimi yapmalıdır.

Belirlenen günlük ıhlamur seviyesi sağlık sorunlarının önüne geçmek için dengede tutulmalıdır. Fazla ıhlamur tüketimi insan vücuduna yarardan çok zarar verecektir. Belirlenen oranlarda ıhlamur tüketerek, faydaları görülebilir. Fazla tüketim yapılmadan, hastalıklar için ıhlamur içilebilir.