CiddiGazete- İngiltere Başbakanı Boris Johnson kısa bir süre önce coronavirüs için test yaptırmış ve sağlık bakanı ile birlikte testi pozitif çıkmıştı.

Johson, geçtiğimiz Pazar günü durumu kötüleştiği için hastaneye kaldırılmıştı.

Akşam üzeri yapılan son açıklamada ise Johnson’ın durumunun ağırlaşması üzere yoğun bakıma kaldırıldığı belirtildi.

YETKİLERİNİ DIŞİŞLERİ BAKANINA DEVREDECEKTİ

The Guardian’da yer alan habere göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Sözcüsü geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Johnson’ın hasta olması durumunda Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın görevleri devralacağını duyurmuştu.

Sözcü ayrıca, Raab’ın da hasta olması durumunda başbakanın, bakanlarından herhangi birisine sorumluluk verme yetkisine sahip olduğunu da eklemişti.

Johnson’ın testinin pozitif çıkmasının ardından Raab’a da test yapıldı ve testinin iki kez negatif çıktığı açıklanmıştı.

BORİS JOHNSON KİMDİR?

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 19 Haziran 1964 yılında Amerika’da doğdu. Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan hain Ali Kemal'in torunu olan Stanley Johnson'ın oğlu olan Boris Johnson, Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazetecidir.

Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra The Times'ta kariyerine başladı. Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph'a geçti. 1999'da The Spectator'da editör oldu. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi ve ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini aldı.

İngiltere Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.