CiddiGazete- 26 Şubat’ta ilk vakanın görüldüğü Güney Amerika ülkesinde son 24 saatte 474 ölüm yaşandı ve hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 158’e ulaştı. Böylece Brezilya, Çin’in açıkladığı 4 bin 637 can kaybını da aşarak en fazla ölümün yaşandığı ülkeler sıralamasında dokuzunculuğa yükseldi.

Yaklaşık 210 milyon kişinin yaşadığı Brezilya, kıtada ABD’den sonra fazla en fazla vaka sayısının ve can kaybının yaşandığı ülke konumunda. Brezilya’da toplam vaka sayısı, 5 bin 789’ü son 24 saatte olmak üzere, 74 bin 493.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, 35 binden fazla aktif vakanın bulunduğu Brezilya’da, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ekonominin durmasının ülkede yaratacağı sonuçların salgının yaratacağı etkilerden daha yıkıcı olduğunu savunuyor ve bu tutumu bazı kesimler tarafından eleştirilere neden oluyor. Bazı eyalet valileri ve belediyelerin halka sokağa çıkmama tavsiyesine rağmen Bolsonaro vatandaşlara işyerlerine geri dönme çağrısı yapıyor.

Brezilya Sağlık Bakanlığı ülkedeki vaka ve ölüm sayılarının henüz tepe noktasına ulaşmadığını ve Mayıs-Haziran gibi bu sayıların daha da artacağını öngörüyorlar.

Bugüne kadar 340 bine yakın test uygulanan ülkede 8 bin 318 ağır vaka bulunuyor ve bazı hastanelerin yoğun talepten dolayı ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiği rapor ediliyor.