CiddiGazete- Güney Kore, İtalya ve İran’da görülen çok sayıda coronavirüsü vakasının ardından hastalığın Çin’de başlayıp yıkıcı ve ölümcül etkileri olan küresel çaplı bir salgına dönüşeceği endişesi giderek artıyor. Çin’de şimdiye kadar coronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin geçtiğimiz 24 saat içerisinde 150 kişi artarak 2,592’ye yükselirken toplam vaka sayısı 77,150 olarak açıklandı.

Avrupa’da ise Fransız Sağlık Bakanı Olivier Veran İtalya’da üç kişinin hayatını kaybetmesi ve toplam vaka sayısının 150’ye ulaşması üzerine Avrupalı mevkidaşlarıyla ivedilikle bir araya geleceğini ve Avrupa’daki olası bir salgınla nasıl mücadele edileceğini görüşeceğini söyledi. Bakan basın toplantısında “Şu an için Fransa’da bir salgın durumu yok. Ama sınır komşumuz İtalya’da yakından takip ettiğimiz sıkıntılı bir süreç yaşanıyor” dedi.

İtalya’da salgından en çok etkilenen şehirler tecrit edilirken Avrupa’daki en büyük salgının kontrol altında tutulabilmesi adına çoğunlukla ülkenin kuzeyindeki başta Venedik Karnavalı dahil olmak üzere tüm toplantı ve gösteriler yasaklandı. Avusturya’da iki yolcunun ateşli hastalık semptompları göstermesinin ardından yaklaşık dört saat içerisinde Alp Dağları güzergahından İtalya’ya seyahat eden trenler duraklatıldı. İki yolcunun ateşlendiği Venedik’ten Münih’e giden tren ise yolcuların coronavirüs testinde negatif çıkmasının ardından yola devam etti.

BİR ÜLKEDE DAHA ÇIKTI

Bahreyn'de bugün yapılan açıklamada, ülkedeki ilk coronavirüsü vakasının görüldüğü duyuruldu.

Güney Kore’de ise corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı yediye yükselirken, toplam vaka sayısı 763’e ulaştı. Yeni vakalardan 115’inin Daegu’daki kiliseyle ilişkilendirildiği açıklandı. Çarşamba günü iki ölümlü coronavirüs vakası yaşanan İran’da ise vaka sayısı 43, hayatını kaybedenlerin sayısı ise sekiz olarak açıklandı. Vakaların büyük çoğunluğunun Şii’lerin kutsal kabul ettiği Kum Şehri’nden olduğu ifade edildi.

Vaka sayılarının artmasının üzerine Türkiye, Kuveyt, Irak, Suudi Arabistan ve Afganistan İran’a ve İran’dan olan seyahatlere kısıtlama getirdi. Reuters verilerine göre Çin dışında toplamda 29 ülkede coronavirüs vakalarına rastlanırken 20’den fazla kişi hayatını kaybetti.