CiddiGazete- ABD Başkanı Donald Trump, coronavirüse karşı bir tedavi yöntemi olarak dezenfektanların insan üzerinde kullanılmasını önerirken “kinaye yaptığını” söyledi.

Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Gazetecilere tıpkı sizin yaptığınız gibi, sırf ne olacağını görmek için kinayeli bir soru soruyordum” ifadesini kullandı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Dairesi Başkanı William Bryan, dünkü basın toplantısında, “Virüsün yarı ömrü havalar ısındıkça ve mor ötesi ışınlar arttıkça kısalıyor” ve “Kimyasal ağartıcılar coronavirüsünü beş dakikada, izopropil alkol de 30 saniyede yok ediyor” şeklinde açıklamalar yapmıştı.

Bryan’ın bu sözlerinden sonra Trump, “Mor ötesi ışığı vücuda sokabildiğinizi farz edin ya da dezenfektanların vücuda enjekte dilerek temizlik yapabildiğini. Bunu araştırmak ilginç olabilir” demişti.

Bunun üzerine, Amerika’da en çok kullanılan dezenfektan markalarından biri olan Lysol’un üretici firması Reckitt Benckiser, “Dezenfektan ürünlerimiz, hiçbir koşulda, enjeksiyon, ağız yolu veya başka yollarla insan vücuduna sokulmamalı” şeklinde bir açıklama yayınlamıştı.

Trump’ın dezenfektan önerisi sosyal medyada da büyük yankı uyandırmıştı.