CiddiGazete- Ekonomik kriz, döviz kurundaki önlenemez artışla yeni bir boyuta ulaştı.

Özellikle ithalat kaleminde yer alan ürünlere gelen zamların önü alınamazken; gıda ve akaryakıt fiyatlarında neredeyse her gün düzenlenen zamlı etiketler, vatandaşların belini büküyor.

Ayrıca gıda ürünlerine uygulanmaya başlanan kotayla, satışlar sınırlı sayıda yapılabiliyor.

SAĞLIK MALZEMELERİ DE NASİBİNİ ALDI

İthalat kalemi ürünlerin başında gelen sağlık malzemeleri de döviz kurundan nasibini alıyor. Bir yılda neredeyse yüzde 100'lük zamlarla satılan ürünler, stoklarda bulunmadığı gerekçesiyle belli sayılarda temin ediliyor.

Tedarik sıkıntısı yaşanan sağlık malzemelerinin başında ise ağız ve diş tedavisinde kullanılan malzemeler geliyor.

Salgınla birlikte devlet hastanelerinde diş randevusu almanın neredeyse imkansız hale geldiği şu günlerde, vatandaşlar tedavileri için özel diş kliniklerinin yolunu tutuyor. Devletten bağımsız çalışan klinikler de yoğunluk karşısında malzeme temininde güçlük yaşıyor.

DEPOLAR YETERLİ ÜRÜN VERMİYOR

Ağız ve diş tedavilerinde kullanılan ve kota uygulanmamasına karşın belli sayılarda alınabilen ürünlerin başında fiyatı adeta uçan dolgu ve hijyen malzemeleri geliyor...

RANDEVULAR İPTAL EDİLDİ

Malzeme temininde yaşanan sorun nedeniyle bazı diş kliniklerinin hasta randevularını iptal ettiği belirtiliyor.

YÜZDE YÜZ ZAM

2021 yılının başında 260-270 liraya alınan ortalama bir markanın kompozit dolgu malzemesi, bugün 538 liraya alınabiliyor. Yani yaklaşık bir yılda yüzde yüzlük bir zam söz konusu.