CiddiGazete- Coronavirüs salgınına karşı Mart, Nisan ve Mayıs aylarında çok sıkı önlemler alarak diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha iyi atlatan Almanya’da vaka sayısı havaların soğumasıyla birlikte tırmanışa geçti.

Almanya’nın en önemli sağlık kuruluşlarından Robert Koch Enstitüsü, son 24 saat içerisinde 4 bin 58 insanda coronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu. Güncel verilere göre ülke genelindeki toplam vaka sayısı 310 bin 144’e çıkarken bu sayı 9 Nisan’dan beri en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti. 9 Nisan’da Almanya’da günlük vaka 4 bin 885 olarak açıklanmıştı.

Almanya’da son 24 saatte Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısının da 16 olduğu belirtildi. Almanya’da coronavirüse bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı 9 bin 578 olarak açıklandı.

Coronavirüs salgınıyla ilgili bir rekor da Bulgaristan’dan geldi. Bulgaristan’da son 24 saat içerisinde 437 coronavirüs vakası tespit edildiği açıklandı.

Bu sayı coronavirüs salgınının ülkede ilk kez görüldüğü günden beri en yüksek sayı olduğu belirtildi.

Bulgaristan’daki toplam Covid-19 vaka sayısı 22 bin 743 olarak açıklandı. Son dönemde vaka sayısının artış gösterdiği Bulgaristan’da Covid-19 yüzünden ölenlerin sayısının 873 olduğu belirtildi.

AVRUPA’DA KORKULAN OLUYOR

Son haftalarda coronavirüs vaka sayısının büyük bir ivmeyle arttığı Fransa’da yeni vaka sayısı en yüksek seviyeye çıktı.

Fransız yetkililer, son 24 saat içerisinde 18 bin 746 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Bu sayı salgının başladığı günden beri en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de coronavirüs salgınını yavaşlatmak için bütün bar ve cafeler yeni kısıtlamalar geldi. Brüksel’deki mekanların bir ay boyunca kapatılmasına karar verildiği duyuruldu.

Bu yılın başında Çin’den sonra coronavirüs salgınının en sert vurduğu ülkelerin başında gelen İtalya’da Nisan ayından beri ilk kez günlük vaka sayısı 3 binin üzerine çıktı. Yapılan açıklamada İtalya’da günlük corona virüsü vaka sayısı 1000 artarak 3.678’e çıktı. Bu sayı Nisan’ın ortasından beri en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan İtalya’da son 24 saat içerisinde 31 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, ülke genelindeki toplam ölüm sayısının 36 bin 61 olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE’DE SON DURUM

Ağustos ayından beri günlük vaka sayısının 1000’in üzerinde seyrettiği Türkiye’de dün akşam saatlerinde güncel veriler kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan açıklamada, son 24 saatte Türkiye’de bin 581 yeni hasta tespit edilirken toplam hasta sayısının 329 bin 138’e çıktığı açıklandı.

Türkiye’de son 24 saat içerisinde 56 kişinin Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirdiği kaydedilirken, toplam can kaybı 8 bin 609'a yükseldi.