CiddiGazete- AKP kongreleri bittikten sonra ilginç yasaklar gelmeye başladı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, sosyal medyadaki fotoğraflar üzerinden ceza uygulamasının bugün itibariyle başladığını duyurdu.

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesi gerektiğini anlatan Bilgin, bu sürecin topyekün mücadele ile aşılabileceğini kaydetti.

Tedbirlerin en üst düzeyde tutulmasıyla vakaların azaldığını, az bir gevşemeyle de yeniden arttığını belirten Bilgin, "İlimiz özelinde bir ay öncesine göre vaka sayılarında dört kat, hatta yer yer beş kat artışlar olduğunu gözlemlemekteyiz. Coronavirüs hayatımızın artık bir gerçeği. Yaşamımızı artık bununla beraber idame ettirmemiz gerekiyor" dedi.

"ÜÇÜNCÜ DALGAYI YAŞIYORUZ"

Ev ve komşu ziyaretlerinin bu süreçte kesinlikle yapılmaması gerektiği belirten Osman Bilgin, "Bana bir şey olmaz" anlayışından uzak durulması gerektiği belirtti.

"Mutasyonlu virüsün artışıyla birlikte üçüncü dalgayı yaşıyoruz. Bu şunu gösteriyor, tedbir almadığımız sürece bu vakalar artacak. Kafe ve restoranları tekrar kapatmak istemiyoruz" diyen Bilgin, bugün itibarıyla sosyal medya hesaplarında maskesiz görüntü ve sosyal mesafeyi ihlal eden görseller paylaşanlar hakkında işlem yapılacağını bildirdi.