CiddiGazete- Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı yapılırken "Şimdi kamu yönetimi bazı yasaklarla kısıtlamalarla bu sürecin tekrar kontrolü için bazı kararlar alacak. Belki bugün onların öğrenme fırsatımız olur" açıklamasında bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Olumsuz duruma karşı bugün bazı önlemler alınacak" ifadesini kullandı.

Bir televizyon programında canlı yayın konuğu olan Özlü, "Normalleşmeyle birlikte insanların tekrar hayatlarına geri dönmesi, işine gücüne devam etmesi ama bunu yaparken tedbiri bırakmaması amaçlanmıştı. Ama herkes aynı hassasiyetle davranamadı. Şimdi kamu yönetimi bazı yasaklarla kısıtlamalarla bu sürecin tekrar kontrolü için bazı kararlar alacak. Belki bugün onların öğrenme fırsatımız olur" diye konuştu.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Toplantıda, son dönemde artan coronavirüs vakalarına karşı alınacak önlemler, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ele alınacağı toplantıda vaka sayılarında artış olan ve önlemlere uymayan il ve ilçelere yönelik yeni kısıtlamaların gündeme gelmesi bekleniyor. AVM, pazar yeri, park gibi kapalı ve kalabalık yerlerde önlemlerin sıkılaştırılması ya da kısıtlamalar getirilmesi de masadaki en önemli başlıklar arasında.