CiddiGazete- Havayolu şirketi Pegasus'un bir sosyal medya kullanıcısına attığı mesaj gündem oldu. Şirket mesajında, PCR testi veya aşı uygulamasının yalnızca Türk vatandaşları için geçerli olduğunu, yabancı ülke vatandaşlarının bu durumdan muaf olduğunu belirtti. Kullanıcılar, söz konusu uygulamaya tepki göstererek "Virüsü sadece biz mi bulaştırıyoruz?" diye sitem etti.

Pegasus'un mesajı sonrası 2 doz aşı ya da zorunlu PCR test uygulamasından yabancı uyrukluların muaf olduğu anlaşıldı. Uygulama sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını etkiliyor.

"İLGİLİ UYGULAMA SADECE TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN GEÇERLİ"

Hava yolu şirketi Pegasus'un ise bir müşterisine attığı mesaj sosyal medyada gündem oldu. Şirket, PCR testi ve aşı zorunluluğu ile ilgili bilgilendirmede yaptığı mesajında, "Merhaba, ilgili uygulama sadece T.C. vatandaşları için geçerlidir. Yabancı ülke vatandaşlarının yurt içi uçuşlara katılımı için aşı/test zorunluluğu bulunmamaktadır" dedi.

Öte yandan Moskova Büyükelçiliği, zorunlu PCR testinden turistlerin muaf olduğunu açıkladı. Büyükelçilik, Türkiye'de ikamet sahibi olan yabancıların uygulamaya dahil olduğunu belirtti.