CiddiGazete- Coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ederken, Türkiye ve Rusya, aşı için ortak çalışma kararı aldı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova, yaptığı açıklamada, video konferans yoluyla Türkiye Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe ile görüştüğünü ifade etti.

BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILACAK

Popova, “Görüşmelerde coronavirüs salgınının Rusya'daki ve Türkiye'deki durumu, virüse karşı oluşturulmaya çalışılan aşı çalışmaları, karantinadan çıkış sürecine yönelik atılan adımlar ve iki ülkedeki salgın durumunun daha kötüye gitmemesi hususuna ilişkin detaylar ele alındı” ifadelerini kullandı.

Popova, Türk heyetinden aşı çalışmalarını ortak yürütme teklifi aldıklarını belirterek, “Türk tarafının teklifi üzerine aşı çalışmalarını ortak yürütme kararı aldık. Bilim adamları ve uzmanların aşıya yönelik bilgi alışverişi konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

“SALGININ YAYILMAMASI İÇİN ÖNLEMLER ALINACAK”

Türk hükümeti tarafından coronavirüs kapsamında alınan kararlara da değinen Popova, şu ifadeleri kullandı:

- Türk heyeti, coronavirüse yakalanan hasta vakalarının düşmesine ilişkin hükümet tarafından alınan kararlar, devlet tarafından normalleşmeye yönelik yapılan planlar, ekonomin farklı sektörlerine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

- Yaklaşan turizm sezonu sebebiyle, salgının yayılmaması için bazı önlemler alınacak.

- Başkan Popova, görüşmenin sonunda bilimsel ve teknik konularda anlaşmaya varıldığını açıkladı.