CiddiGazete- Hatay'ın Defne ilçesinde dün akşam 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerde 6 kişi hayatını kaybetti, 18’i ağır 294 kişi yaralandı.

Televizyon yayınlarına katılan Defne ve Samandağ belediye başkanları çadır ihtiyacına dikkat çekti.

"ÇADIR SORUNUMUZ HALA ÇÖZÜLMEDİ"

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz acil çadır beklediklerini söyledi. Eryılmaz, "Depremle birlikte elektrikler kesildi. İnsanlar güvenli yerlere kaçmaya çalışıyor araçlarıyla. Ağır ve orta hasarlı binalar bu depremle birlikte yıkıldı. Her taraf karanlık olduğu için enkazlarda kimse olup olmadığını teyit edemedik. İlçede şu anda herkes dışarıda" dedi.

"ACİL ÇADIR İSTİYORUZ"

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de "Kahramanmaraş'tan çok daha fazla hissettik. Şu an elektrik yok. İnsanların çığlıkları arasında koordine etmeye çalışıyoruz. Enkaz altında kalanları Valiliğe bildiriyoruz, müdahale etmeye çalışıyoruz. Durum facia. Maraş depremini üçe katlayan bir depremdi. Kötü durum. İnsanların can hıraş feryatları var. Acil çadır istiyoruz. Burası metropol değil, taşra. Kimse evini, ahılı bırakıp gitmez. Çadırkent kuracağımıza millete çadır versek daha iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bu sözler sosyal medyada gündem olduktan sonra oyuncu Şahan Gökbakar hâlâ çadırların olmamasına isyan etti.

Twitter hesabından televizyon kanallarının "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında milyarlarca yardım toplandığını hatırlatan Gökbakar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar milyar milyar yardım toplandı ekranlardan, AFAD, İBB, dernekler, şirketler vs. bütün herkes çadır kent kurduk dedi. Hatta TV'lerde antreli ve kilerli falan diye bir de çadır güzellemesi yaptı bazıları ama hâlâ insanlar çadır diye yalvarıyor! Yazık!"