CiddiGazete- Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun kayyım olarak görev yaptığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bir yola vatan haini Şeyh Sait'in adını vermesi tepki çekmişti.

Lara'daki otelde 120 Euro milliyet farkı Lara'daki otelde 120 Euro milliyet farkı

Şimdi de valilik ve büyükşehir belediyesi ile il milli eğitim müdürlüğü, bir adım ileri gitti. Üç kurumun işbirliğiyle Nursi Kürdi'nin yaşamını anlatan bir video hazırlandı.

Vali Ali İhsan Su, "Tarih Yazan Çocuklar Projesi"nde Diyarbakır'a ilişkin kısa tanıtım yazısı da yazdı. Su, "Düşüncelerinizin şekillenmesi ve hayallerinizin peşinden koşmanız adına sizlere büyük katkılar sağlayacak tarihimizde önemli şahsiyet ve değerleri sizlerle buluşurduk. Bu güzel proje kapsamında akıllı, bilgili, özgüvenli 100 örnek kahramanı yakından tanıyacaksınız" dedi.

"İnançlı ve cesur alim Said Nursi" başlığıyla yayımlanan videonun başında konuşmasına da yer verilen Ali İhsan Su, "Tarihimizin eşsiz kahramanlarını, örnek şahsiyetlerini çok daha yakından tanıyacağız" dedi

"İSLAM ALİMİ"

Saidi Kürdi'nin "İslam alimi" olarak tanıtıldığı videoda, Kürdi'ye ilişkin kişisel bilgiler ve yaşamından kesitler aktarıldı ve övgülere yer verildi.