CiddiGazete- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlendiği belirtilen silahlı saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

- Küçükçekmece'deki bugün yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı.

- Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

MURAT KURUM BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırının AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'a yönelik olduğunu duyurmuştu.

BAŞSAVCILIK: SOKAĞIN BAŞINDAN ATEŞ AÇILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklamasında "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.

Bombacının cezası belli oldu Bombacının cezası belli oldu

BELEDİYE BAŞKANI: OLAY SİYASİ DEĞİL

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Olayın siyasi hiçbir nedeni yok, başka olay" dedi.

Çebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı gündemini yakından takip ediyoruz. Öncelikle saldırıda yaralanan komşumuza en içten dileklerimle acil şifalar diliyorum. Sayın Aziz Yeniay’ın bölge ziyareti esnasında gerçekleşen olayın, siyasi bir boyutu olmadığını sizlerle paylaşmak isterim. Bu tür şiddet olaylarının toplumumuzun huzurunu bozmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kirli ve teyide muhtaç bilgilerin anında haber kanallarından servis edilmesini de doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

"BEYİN AMELİYATI BİTTİ, DURUMU CİDDİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan vatandaşın sağlık durumuyla ilgili sosyal medya hesabından iki paylaşım yaptı.

Koca, saat 20.10'da paylaştığı mesajda "İstanbul Küçükçekmece'de, bir silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımız, acil müdahale ve yoğun bakım sonrası beyin ameliyatına alınmış olup, ameliyatı halen devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diliyorum" bilgisini veren Bakan Koca, saat 22.51'deki mesajında ise "Beyin ameliyatının devam ettiği bilgisini verdiğimiz, İstanbul Küçükçekmece’de silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımızın operasyonu tamamlanmış olup, kendisi yoğun bakıma alınmıştır. Ameliyat sonrası hastamızın durumu ciddi olup yakından takip edilmektedir. Tekrar acil şifalar diliyorum" dedi.