CiddiGazete- Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Büyükler Dünya Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden ASKİ Sporlu milli güreşçisi Taha Akgül, final müsabakasında karşılaştığı Moğol rakibini 6-2 mağlup ederek kariyerinde üçüncü kez dünya şampiyonu oldu.

KARİYERİNDEKİ ÜÇÜNCÜ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Dünya Güreş Şampiyonası'nda 3'üncü kez altın madalya kazanan Taha Akgül, yaşadığı Ankara'ya döndü. ASKİ Sporlu milli sporcuyu Esenboğa Havalimanı'nın kapısında bekleyen coşkulu kalabalık karşıladı. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait üstü açık otobüsle şehir turu atan Akgül'e Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.

MANSUR YAVAŞ'A TEŞEKKÜR

Dünya şampiyonu Taha Akgül, verdiği destek için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür ederek şöyle dedi:

- Şampiyonluğumuz önce milletimize, sonra Ankara'mıza, sonra ASKİ Spor Kulübü çalışanlarına hayırlı olsun.

- Dünya Güreş Şampiyonası kulübümüz adına güzel geçti. Önce Rıza Kayaalp şampiyon oldu, sonra da ben. Ayrıca iki tane de bronz madalya kazandık.

- 2015'ten sonra kariyerimdeki üçüncü şampiyonluğu kazandım. Bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Onursal Başkanımız Mansur Yavaş'a, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan'a ve hocam Abdullah Çakmar"a teşekkür ediyorum.

RIZA KAYAALP: 2024'TE DE ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan diğer isim Rıza Kayaalp ise yaptığı açıklamada 2024'teki organizasyon için de iddialı konuşarak şöyle dedi: "Taha Akgül'le beraber 10 yıldır ASKİ Spor'da mücadele ediyoruz; şampiyonluklar kazanıyoruz. Dünya Şampiyonası'nda ilk ben, sonra da Taha Ankara'mıza şampiyonluk kazandırdık. Mutluyuz ve gururluyuz. 2024'te de şampiyonluk kazanmak için mindere çıkacağız. Bize destek olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'a ve ASKİ Spor Kulübü Başkanımız Yüksel Arslan'a teşekkür ediyoruz."

"OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU BEKLİYORUM"

Şampiyon güreşçiyi tebrik eden ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, "ASKİ Spor'da bir aile havası var. İnşallah ileride güzel sporcular çıkarmaya devam edeceğiz. 2024 yılında hem Taha Akgül'den hem de Rıza Kayaalp'ten olimpiyat şampiyonluğu bekliyorum. Hocalarıma da teşekkür ediyorum" dedi.