CiddiGazete- Kadınlar Futbol Süper Ligi finalinde ABB Fomget ve Fenerbahçe, İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Mücadeleye Fenerbahçe golle başladı. 9. dakikada Coleman penaltıdan bulduğu golle sarı lacivertli takımı 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçerken, karşılaşmanın duraklama dakikalarında ABB Fomget penaltı kazandı. Apanaschenko, 90+8. dakikada penaltıyı gole çevirirken skora da denge geldi.

fom 22

HAT-TRİCK ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Normal süre 1-1 berabere bitti. Uzatma dakikalarında ABB Fomget 96, 107 ve 114'te Armisa Kuc, hat-trick yaparak takımına şampiyonluğu getiren isim oldu.

Fenerbahçe'nin ikinci golünü 110'da yine Coleman attı. Ayrıca sarı lacivertlilerde 95. dakikada Ecem Cümert kırmızı kart gördü.

fom 11

MANSUR YAVAŞ VE ALİ KOÇ DA İZLEDİ

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki karşılaşmayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Ali Koç da tribünden takip etti.

fom 44

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Marcano, rakibin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

9. dakikada kullanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Zenatha Coleman, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1

Fenerbahçe, kalan bölümde kontrollü ve dengeli bir oyun sergiledi ancak Ankara ekibinin 90+7. dakikada kullandığı serbest vuruşta hakem, VAR uyarısıyla Ecem Cumert'in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle incelemeye gitti. VAR incelemesi sonrası penaltı kararı verildi ve skor Daria Apanashchenko'nun golüyle 1-1 eşitlendi. Kalan bölümde başka gol olmadı ve 15'er dakikalık iki uzatma bölümüne geçildi.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

Birinci uzatma devresinin 5. dakikasında Ecem Cumert, rakibine yaptığı faul sonrası gördüğü ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

96. dakikada ceza sahasında topla buluşan Armisa Kuç, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve skor 2-1 oldu. İlk uzatma devresi 2-1 tamamlandı.

107. dakikada ceza sahasında bir kez daha topla buluşan Armisa Kuç, aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skor 3-1’e geldi.

109. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Zenatha Coleman, müthiş bir vuruşla topu filelere gönderdi ve farkı 1'e indirdi. 3-2

114. dakikada Ankara ekibinin kazandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortalanan topa Armisa Kuç kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 4-2

Kalan dakikalarda başka gol olmadı.