Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 24 Haziran'da yapılacak erken seçim nedeni ile istifa ederek milletvekili aday adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine gelen isim belli oldu. Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine gelecek ismin belirlenmesi için geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasının ardından, başkanlık için ismi ön plana çıkan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bugün Başbakan Binali Yıldırım ile Ankara'da görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için dört isimden, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'i Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine gelecek olan isim olarak belirledi. Yusuf Ziya Yılmaz'dan boşalan koltuğa Binali Yıldırım'ın kararı ile Bafra Belediyesi Başkanı Zihni Şahin oturdu.

ZİHNİ ŞAHİN KİMDİR? 

1954 Yılı Bafra'da doğdu. İlkokulu Uluağaç köyünde, ortaokulu Samsun'da, liseyi Bafra Lisesi'nde bitirdi. Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nden mezun oldu.

12 Eylül askeri darbesi olduğunda Bafra Ülkücü Gençlik Derneği başkanı olan Zihni Şahin, bir süre gözaltında tutuldu. Sonraki süreçte Bafra'da ülkücü teşkilatların yeniden yapılanmasında aktif rol oynayan Şahin, MHP genel merkeziyle düştüğü fikir ayrılığı üzerine AK Parti'den Bafra Belediye Başkanı seçildi.

Erzincan Endüstri Meslek Lisesi'nde müdür yardımcısı ve matematik öğretmenliği görevlerinde bulundu. Bafra Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulu'nda uzun yıllar çalıştı.

22 yıldır Kızılırmak Dershaneleri'nde yönetim kurulu başkanlığı ve kurum müdürü olarak görev yaptı. Evli ve bir çocuk babası.

ATANAN BELEDİYE BAŞKANLARI KİMLER?

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, milletvekili olmak için istifa eden belediye başkanlarının yerine atanan isimleri duyurdu.

Erol Kaya Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:

REYHANLI: MEHMET ÇÜTER

"Hatay/Reyhanlı Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Mehmet Çüter belirlenmiştir. Hatayımıza hayırlı olsun.

SAMSUN: ZİHNİ ŞAHİN

Samsun Bşb Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Bafra Bld. Bşk. Zihni Şahin belirlenmiştir. Samsunmuza hayırlı olsun.

ÇANKIRI: HÜSEYİN BOZ

Çankırı Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı Hüseyin Boz belirlenmiştir. Çankırımıza hayırlı olsun.

NEVŞEHİR: ATİLLA SEÇEN

Nevşehir Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Atilla Seçen belirlenmiştir. Nevşehirimize hayırlı olsun.

AYANCIK: ASLAN ÖZDEMİR

Sinop/Ayancık Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Aslan Özdemir belirlenmiştir. Sinopumuza hayırlı olsun.

AKDAĞMAĞDENİ: İRFAN COŞKUN

Yozgat/Akdağmadeni Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile İrfan Coşkun belirlenmiştir. Yozgat’ ımıza hayırlı olsun.

KUMLUCA: YUSUF GÖVEN

Antalya/Kumluca Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Yusuf Göven belirlenmiştir. Antalya’ mıza hayırlı olsun.

SOMA: ALİ TULUP

Manisa/Soma Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Ali Tulup belirlenmiştir. Manisamıza hayırlı olsun.

FATSA: MUHARREM AKTEPE

Ordu/Fatsa Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Muharrem Aktepe belirlenmiştir. Ordumuza hayırlı olsun.

BİLECİK: NİHAT CAN

Bilecik Bel. Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Nihat Can belirlenmiştir. Bilecikimize hayırlı olsun."