CiddiGazete- Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi öncesi sosyal medyada da gündem olan diğer ülkelerin liderleriyle beraber sohbet ettiği fotoğrafı yorumladı.

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne ilk kez özel konuk olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve diğer liderlerle sohbet etti. Yapılan sohbet esnasında çekilen bir karede sosyal medyada gündem oldu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ FOTOĞRAFTA NE GÖRDÜĞÜNÜ ANLATTI

AKP'yi savunan gazetecilerden Zafer Şahin, çekilen fotoğrafla ilgili "Keşke Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan'daki şu fotoğrafını gören rakiplerinin iç seslerini duyabilseydik" sözleriyle propaganda yapmaya çalışırken, kendisine Özgür Demirtaş'tan karşılık geldi.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş gündem olan fotoğrafla ilgili AKP'li Zafer Şahin'e şu ifadeleri kullandı:

Zafer bey, fotoğraflar üzerinden siyasi yorum yapmak, ilkokul çocuklarının uzay mekiği tartışmasına benziyor. Siz bu fotoğraf ile övünürken, başkası da kötü çıkmış bir fotoğrafı atıyor Onu geçin de ben bu fotoğrafta kişi başına düşen gelirleri yerlerde sürünen ülkeleri görüyorum!