CiddiGazete- Türkiye'nin en kalabalık ilçelerinden Bağcılar'da 15 yıl belediye başkanı olarak görev yapan AKP'li Lokman Çağırıcı, geçen yıl sürpriz bir kararla istifa ettiğini duyurdu. Çağırıcı, istifa kararının gerisinde yaşadığı sağlık sorunlarının olduğunu kaydetti.

"10 MİLYON DOLAR İSTEDİLER" İDDİASI

Ancak istifa kararından önce Çağırıcı, savcılık başvurusunda cinsel içerikli görüntüsü ile şantaja maruz kaldığını anlattı. İlk kez ciddigazete.com'da yer alan habere göre Çağırıcı, anılan görüntü nedeni ile kendisinden 10 milyon dolar talep edildiğini anlattı. Lokman Çağırıcı'nın şüpheli olarak bildirdiği kişiler olan Zeynep H. ile Ahmet M.'nin adreslerine gece yarısı operasyon yapıldı. Bu kişilere ait dijital materyallere el konuldu.

ŞİKAYETÇİLERİ ZORA SOKAN SORULAR

Yürütülen soruşturma sonrası H. ile M. hakkında "Özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "şantaj" suçlaması ile dava açıldı. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, her ne kadar eski belediye başkanı Lokman Çağırıcı ile ifadelere göre, 30 yıllık arkadaşı Hayri Doğan, dosyada şikâyetçi olarak yer alsalar da sanık avukatlarının bu kişilere yönelttiği sorular ile dava dosyasına sunulan bir dilekçe dikkat çekici.

DURUŞMADA ÇAĞIRICI'NIN İFADESİ OKUNDU

Ahmet M.'nin avukatı duruşmada, Çağırıcı'nın soruşturma aşamasında verdiği ifadeye işaret ederek şunları kaydetti: "Müşteki Lokman ifadesinde, 'Zeynep ve kız arkadaşı ofisin başka bir odasına geçtiler. Sonrasında Zeynep bana seslendi. Bunun üzerine ben de odaya geçtiğimde Zeynep'in çıplak, kız arkadaşının ise yarı çıplak olduğunu gördüm. Şoka girip ne olduğunu anlamaya çalıştım. Sonra gayri ihtiyari kendimi bayanların yanında buldum' demiştir. Müştekinin, bu kişilerle daha önceden ilişkisi var mıdır yok mudur? diye sorulsun."

Çağırıcı ve Doğan'ın avukatı ise bu talebe, "İsnat edilen suç ortadadır. Sorulan soruların dava ile ilgisi yok. Müvekkillerim tarafından bu sorular cevaplandırılmayacak" karşılığı verdi.

DÖRT TANIK DİNLETİLECEK

Duruşma savcısının mütalaasını açıkladığı davada, yargılamanın seyrini değiştirecek dilekçe ise sanık Zeynep H.'nin avukatı tarafından dosyaya sunuldu. Tek sayfadan oluşan 6 Mart tarihli dilekçe, yargılamanın genişletilmesi talep edildi. Dilekçede, 4 tanığın da duruşmada dinletileceği kaydedildi.

"ALAMUT CENNETİ KURDULAR"

Dilekçede özetle şu değerlendirme yer aldı: "Müvekkil ile müştekiler arasındaki ilişki alışılmış toplum değerlerinin dışında. Şikâyetçiler, kamu gücünü kullanarak kendilerine Alamut Cennetleri yaratmış. Kurdukları düzenle, ihtiyaçlı olan genç kız ve kadınları ağlarına düşürmüş. Bu kişilere iş ve gelecek vaat ederek fantezileri için kullanmışlar."

"BAŞKAN CİNSEL İÇERİKLİ GÖRÜNTÜSÜNÜ GÖNDERDİ"

Çağırıcı ve Doğan'ın, Zeynep H. ile olan ilişkilerine dair 4 görgü tanığı genç kadının da bulunduğu belirtilen dilekçede "Bu kadınlarla ilişkileri de aynı boyutta" denildi.

Dinletilmek istenen 4 kişinin tanıklık yapacakları konu başlıkları ise özetle şöyle sıralandı:

- İlişki esnasında görüntü çeken sadece müvekkil olmamış. Şikâyetçiler de görüntü kaydı yapmış.

- Tanıklar, Lokman Çağrıcı'nın, uygusuz görüntülerini kendilerine gönderdiğini anlatacak.

- Çağırıcı ve Doğan'ın, "Zeynep'i susturmamız gerekir" yönündeki beyanlarına dair bilgi verecek.

- Tanıklar, şikâyetçilerin ekonomik çıkar ilişkisi içinde olduklarına dair bilgi verecek.

- Müştekiler, müvekkil ve diğer genç kadınları fuhşa teşvik etmiş. Tanıklar bu konuda bilgi verecek.

- Tanıklar, müştekilerin kamu kaynaklarına karşı zimmet ve rüşvet aldıklarına dair bilgi verecek.

SAVCI ŞANTAJDAN CEZA İSTEDİ

Duruşma savcısı yapılan son duruşmada mütalaasını açıkladı. Savcı, iki sanığın Lokman Çağırıcı'ya yönelik şantaj suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı, iki sanık hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçuna ilişkin tarafların uzlaştığını, anılan suçtan ceza verilmesine yer olmadığına işaret edildi. (Halktv)