CiddiGazete- Sarallar suç örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında tartışma iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Ortaya atılan iddialarda Sarallar operasyonuyla ilgili "sızıntı olması" gerekçesiyle Bakan Soylu'ya haber verilmediği iddia edildi. Bir başka iddia ise Sarallar iddianamesinde yer alan şüphelilerin operasyonlardan önceden haberdar olduğuna yönelikti. Bu iddiaları kuvvetlendiren delil ise Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan tapeler oldu.

Gündemi sarsan iddialar sonrası Halktv'den Seyhan Avşar, hakkında yakalama kararı olan İlyas Saral'ın avukatı Mustafa Güzeldere'ye ulaştı. "Müvekkilleriniz operasyonları haber mi alıyordu?" diye soran Avşar'a Güzeldere, "Öyle bir şey yok” diye cevap verirken, "Devletin içindeki bir grup Soylu'yu yem yapmak istiyor" ifadelerini kullandı.

"POLİSLER, OPERASYON YAPACAKLARI KİŞİYE BUNU HİSSETTİRİR!"

32 yıldır ceza avukatlığı yaptığını ve bugüne kadar birçok örgüt dosyasına baktığını belirten avukat Mustafa Güzeldere, "Söz konusu tapeler şundan ibarettir. Polisler operasyon yapacakları kişiye bunu hissettirir. Birilerini arayıp konuşsun isterler. Tamamen bununla alakalı" dedi.

"SOYLU'YU YEM YAPMAK İSTİYORLAR"

"Devletin içinde bir grup Süleyman Soylu'yu yem yapmak istiyor" iddiasında bulunan suç örgütünün avukatı Güzeldere, "Bizi de yok etmek istiyorlar. Devlet içerisinde hangi grubun Soylu ile savaştığını sizler de biliyorsunuz" dedi.

"SOYLU'NUN SARALLAR'DAN BİRİ İLE FOTOĞRAFI ÇIKABİLİR"

"Müvekkiliniz İlyas Saral ile Bakan Soylu'nun bir yakınlığı var mı? Beraber bir fotoğrafları çıkabilir mi?" sorusuna ise Güzeldere, "Soylu ile müvekkilimin bir yakınlığı yoktur. Beraber fotoğrafları da çıkmaz. Ancak Of küçük bir yer. Sarallar'dan herhangi biri ile Soylu'nun fotoğrafı çıkabilir. Bu gayet normal" diye konuştu.

"FABRİKAYA CİHAZ ALMAYA GİTTİ!"

"Müvekkiliniz operasyonu haber alıp mı kaçtı?" sorusuna da Güzeldere, "Hayır. Müvekkilim Ocak ayında gitti. Alüminyum fabrikasına bir cihaz alamaya gitti. Dört ay sonra ise operasyon oldu. Operasyon olduğu için de dönmüyor. Delillerimizi mahkemede sunacağız" dedi.

"Müvekkiliniz iş için gittiği ülkeden dönüş biletini almış mıydı?" sorusunu ise Güzeldere, "Bunu ben de bilmiyorum" diye cevapladı.

NE OLMUŞTU?

T24 yazarı Tolga Şardan, "Sarallar" olarak bilinen suç örgütüne yönelik geçen aylarda düzenlenen operasyonun perde arkasını köşesine taşımıştı. Şardan, yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sarallar Grubu'na yapılan operasyon ve soruşturma sürecinde sessiz kalmasına dikkat çekmişti. Sarallar Grubu'na yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili Bakan Soylu'ya bilgi verilmediği iddiasını dile getiren Şardan, Soylu'nun bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'a kendisine bilgi verilmemesi nedeniyle eleştiride bulunduğunu öne sürmüştü. Aktaş'ın ise Soylu'ya cevabında, "Size her söylediğimizde sızıntı oldu" dediğini iddia etmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise iddiaları "yalan ve iftira" diyerek yalanlamıştı.