CiddiGazete- İskilip Belediye Meclisi'ndeki 5 MHP'li, 4 AKP'li meclis üyesi, MHP'li Belediye Başkanı Ali Sülük'ü, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti.

FAALİYET RAPORUNA ONAY VERMEDİLER

İskilip Belediyesi Nisan ayı toplantısında Başkan Ali Sülük'ü şikayet eden 9 meclis üyesi, geçen yılki faaliyet raporunu onaylamadı.

Belediye Başkanı Ali Sülük ile birlikte AKP ve MHP'li toplam 12 üyeden oluşan mecliste sadece 3 üye faaliyet raporu oylamasında "Evet" derken, şikayetçi üyeler "hayır" oyu kullandılar.

ŞİKAYETÇİ ÜYELERDEN BİRİNİN İŞYERİ KURŞUNLANDI

Belediyede bu olaylar yaşanırken, şikayetçi olan 5 MHP'li meclis üyesi ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Başkanı şikayet eden meclis üyeleri arasında bulunan MHP'li İsmail Suakıtıcı'nın işyeri Temmuz ayında kurşunlandı.

Saldırıda işyerinin camları kırılırken, park halindeki bir otomobile de kurşun isabet etti.

İKİ MHP'Lİ İSTİFA ETTİ

Başkan Sülük’ü şikayet eden MHP’li meclis üyelerinden Erol Kambur ile Musa Aydın, sosyal medya hesaplarından partilerinden istifa ettiklerini duyurdular.

Musa Aydın yaptığı açıklamasında, seçimden önce hak ve adalet ölçüsünde hizmet yarışı anlayışıyla yola çıktığını ve bu güne kadar aynı anlayışla hizmet etmeye gayret ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

- Bu süreçte; karşılaştığımız bazı usulsüzlükler ve yolsuzluklar ile ilgili tavrımız da bu yetkinin emanet olduğu, bu emanetin hesabının yarın hem halk nezdinde hem de Hak nezdinde verileceği bilinciyle ve yetim hakkını yedirmeme üzerine olduğu aşikardır.

- Lakin; bu süreçte karşılaştığımız usulsüzlük ve yolsuzluklar karşısında yönetimlerin olumsuz yaklaşımları, yolsuzlukların hesabının sorulmaması, 'burada yolsuzluk var, partimize yakışmayan durumlar var' diyen parti üyelerimizi partiden ihraç etmeye çalışmaları bizleri incittiği gibi, bizden hizmet bekleyen ve bize güvenen partililerimizi ve İskilip Halkını da incitmiştir.

- Değerli Milletim, biz çalmadık, çaldırmadık. Biz şirketler kurup belediyeden bu şirketlerin hesabına para aktarmadık.

- Biz sahip olduğu makamın imkanlarını kullanarak devletten hibe desteği almadık. Bunları görünce de susmadık.

"DESTEK GÖRMEDİK, SUÇLANDIK"

İstifa eden Erol Kambur ise hak ve adaletten ödün vermediğini ileri sürerek, karşılaştığı olaylar karşısında kayıtsız kalmadığını söyledi.

Erol Kambur, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimlerinde değerli İskilipli Hemşehrilerimizin teveccühüyle belediye meclis üyesi olarak seçildim.

- Seçimden önce hak ve adalet ölçüsünde hizmet yarışı anlayışıyla çıktığım bu yoldan asla ödün vermedim.

- Bu süreçte karşılaştığımız, tasvip etmediğim olaylar karşısındaki tavrım da emanet olan, hesabını verebilme sorumluluğu iledir. Onun için de kayıtsız kalmam söz konusu olamazdı.

Lakin; bu süre zarfında, yapılan yanlışlıkları ve usulsüz gördüğümüz konuları anlamaya ve çözmeye çaba sarfettik. Ne yazık ki bize yetki veren ve bağlı olduğumuz, kimliğimizi tanımlayan mercilerden bırakın destek görmeyi, anlayış bile göremedik, suçlandık.

Sonuçta adaleti tesis etmek, halkımız arasındaki dedikoduları sonlandırmak ve müfettiş raporuyla meclisimizi aklamak için bu süreci başlattık.

Ne yazık ki bu tavrımız partimiz yöneticileri tarafından da doğru okunamadığı için sonuç bu noktaya kadar geldi.

Ülkücüyüm, onur duyuyorum ve davama zarar vermemek için bu grupla birlikte daha fazla çalışamayacağım için Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.

İnanan, gönülden destek verenlere saygılarımı sunuyor, Hak yolda kararlılıkla devam edeceğime söz veriyorum.