CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıl gibi az bir süre kalan Türkiye'de, ekonomi başta olmak üzere neredeyse her alanda yaşanan sorunlar "sandık" gündemini sıcak tutuyor.

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP kulislerinde de seçimin, yeni seçim yasasının geçerli olacağı şekilde erkene alınabileceğinin konuşulduğu öğrenildi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu şekilde kendisi hakkında yürütülen "Aday olabilir mi?" tartışmasına son vermek istediğini söyledi; ardından şu iddiaları paylaştı:

"Kulislere göre Cumhur İttifakı seçimi erkene alması halinde tarihi 14 Mayıs 2023 olarak belirleyecek. 14 Mayıs 1950, Türkiye'de Demokrat Parti'nin 'yeter söz milletin' sloganıyla iktidara geldiği seçimlerin yapıldığı gündü. AK Parti, 73 yıl sonra aynı gün, benzer seçim mesajları ve sloganlarıyla seçime girmek istiyormuş.

"SEMBOLLERLE DOLU BİR SEÇİM KAMPANYASI"

Bu kulisler gerçekse hem Cumhur İttifakı hem Millet İttifakı sembollerle dolu bir seçim kampanyası yürütecek. Ancak Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in deyişiyle mutfakta 'boş tencere' dururken AK Parti'yi hiçbir sembol kurtaramayabilir."