CiddiGazete- Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş'in sunduğu 40 programının bu haftaki konuğu Seda Sayan oldu.

“Yandaş sanatçı” eleştirilerine cevap veren Seda Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e kızgın olup olmadığını da açıkladı.

Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker'i mafya olarak değil iş insanı olarak gördüğünü söyleyen Seda Sayan, aile içi şiddet ve İstanbul Sözleşmesi hakkındaki soruları da cevapladı.

Seda Sayan’a yöneltilen bazı sorular ve cevapları şöyle:

AİLE İÇİ ŞİDDET

Şiddet uygulayan babanı affedebildin mi?

Ben hep affettim. Ama ablam hala affetmedi. Benden çok mezarını ziyaret eder ama affetmedi. Ben o hayattayken de affettim. Ben onu o yaşta anlayabiliyordum. Şimdi depresyon diyorlar bu duruma. Bir çok insan yoksuldu. Biz de yoksuduk. Bu adam neden içip içip zulüm ediyordu? O nedenleri ben o yaşta anlayabiliyordum. Babam hep annemi sokağa atıyordu. Babam annemi aramaya gittiğinde ise ben hep yerini gösteriyordum. Annem bana söylemiyordu gittiğinde. Bu sefer annemden de dayak yiyordum.

‘BİZ ÇOK AÇTIK, FAKİRDİK’

Evdeki yoksulluk ve şiddetten kaçmak için mi sahnelere yöneldin?

Hayır. Benim sesim beğeniliyordu. Allah rahmet eylesin ilkokul öğretmenim elimden tutup radyo imtihanlarına götürmüştü. Öğretmenlerim arkadaşlarım farkındaydı. Evdeki şiddetten kaçmak değil, aksine babam yanımda gelirdi. Babamın devamlı işi olmadı. Para kazanmak için yapıyordum. İlkokulda babamın işini hep değişik yazıyordum. Bir gün pazarda tezgah açıyor, bir gün başka..Biz çok açtık, fakirdik. Biz hiçbir ay kiramızı doğru dürüst ödeyemiyorduk. Geceleri çok kaçtık.

Yanımda çok şeye şahit oldum. Ama kendimi hep korudum bunu aldığım dualara bağlıyorum. Akıllı bir çocuktum. Hedefim vardı benim. Ailemi o çukuran çıkaracaktım. Şimdi ki gençlere sesleniyorum: Hedef belirlemezseniz, ziyan olursunuz.

‘TV8’İ BEN ALACAKTIM’

Seda Sayan neden kendi TV kanalını kuramadı?

Bunu ilk kez duyacak ama Acun'un alacağı kanalı (TV8) önce ben alacaktım. Ama iyi ki almamışım, zarar ederdim. Acun hak etti ve başarılı oldu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Kadına şiddet sence nasıl son bulur?

İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline karşıyım. Hatta kadına şiddete cezalar daha ağır olmalı. Özellikle Emine Erdoğan hanımefendi bu konuya el atmalı. Her gün bir kadın "Öldürülmemi mi bekliyorsun" diye bağırıyor. Bu kadınlar için bir şeyler yapalım. Şimdi gene polis sahip çıkıyor. Biz babamı şikayet ettiğimizde "Kocandır döver" denilip geri gönderiliyorlardı.

Mahkemedeki iyi görüntüsü nedeniyle affediliyor. Bunlara cevap hakkı dahi verilmemeli. Pandemi nedeniyle bir çok şey kaldı. Ben gerekirse Cumhurbaşkanına yalvaracağım. Sadece kadın çekmiyor aile de etkileniyor. Çözüm çok ağır olmazsa sorun kötü yerlere gidiliyor. Af maftan faydalanmamalı bu insanlar.

‘YANDAŞ SANATÇI’

Seda Sayan siyasete girecek mi?

Bir ara düşündüm. Teklifler de aldım. Şimdi asla böyle bir şey istemem. Yardımcı olabilirim.

Seda Sayan "Yandaş" sanatçı mı?

Bazen "Cumhurbaşkanı yalakası" deniliyor. Bir Cumhurbaşkanı sizi davet ediyor. Sadece neden Recep Tayyip Erdoğan konuşuluyor? Turgut Özal'a da yakındım, Tansu Çillere de. Yine çağırsalar yine giderim. Sayın Kılıçdaroğlu çağırdı da gitmedik mi?

Seda Sayan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e kızgın mı?

Meral Akşener'in bence en büyük gafıydı. "Biz bu sanatçıları tanımayacağız" dedi. Söylediğim lafın arkasındayım "Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener davet etti de gitmedik mi?" Oraya gitmek taraf olmak değildir. Abuk subuk hale getirildi. Siyasetçi değişir, sanatçı durur. Bu o zaman Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olarak görüyorum. Geçmişte onca siyasetçinin davetine gittik. Bunlar konuşulmadı da neden bu davet konuşuluyor?

ALAATTİN ÇAKICI VE SEDAT PEKER

Sorunlarınızı çözmek için hiç mafyadan yardım istedin mi?

Hiçbir zaman. Ben Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker'i mafya olarak görmüyorum. İş insanı olarak görüyorum. Bu kullanılan tabir de hiç hoşuma gitmedi. Onlar benim dostlarım ve öyle görüyorum.

KAYNAK: Haber Global